Langų valymo robotai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti tinkamą tipą?
0 (0)

Asociatyvi foto / Premium license

Langų valymas yra vienas iš labiausiai varginančių, nemėgstamų ir erzinančių namų ruošos darbų. Langų valymas rankomis reikalauja daug laiko, jėgų bei tinkamų priemonių, kad langai būtų švarūs ir tvarkingi. Neretai, tie kurie namuose turi daug ir didelių langų ar paprasčiausiai nori švarių ir tvarkingų langų be vargo, renkasi langų valymo robotus. Langų valymo robotai – vieni iš inovatyviausių, praktiškiausių ir naudingiausių namų apyvokos įrenginių. Jie padeda lengvai, greitai ir efektyviai, o svarbiausia – be didelių pastangų, nuvalyti langus ir stiklus. Šis prietaisas gali tapti tikru išsigelbėjimu tiems, kurie neturi nei jėgų, nei noro rankiniu būdu valyti langus. Šiame straipsnyje sužinosite, ką naudinga žinoti apie langų valymo robotus bei tai kaip pasirinkti tinkamą roboto tipą.

Kas yra ir kaip veikia langų valymo robotai?

Langų valymo robotas yra elektronikos prietaisas, kuris automatiškai nuvalo langus. Jis kaip dulkių siurblys robotas, tačiau, gali judėti vertikaliais paviršiais. Langų valymo robotas yra pridedamas prie lango paviršiaus, prie kurio prikimba magnetinio arba siurbimo būti. Taip pat, šis įrenginys turi mažus ratus, kurie padeda įrenginiui važiuoti lango paviršiumi. Tuo tarpu, švelnūs valymo padeliai nuo lango paviršiaus nuvalo nešvarumus. Vienas iš didžiausių privalumų, kurį suteikia langų valymo robotai, yra lengvas ir patogus naudojimas. Pasirinkus tinkamą valiklį, įrenginį tiesiog reikės pridėti prie lango ir leisti jam dirbti. Tai yra viskas, ką jums reikės atlikti, norint, kad langai būtų švarūs. Na, o įrenginiui pabaigus valymo darbus, jis įspėjamuoju garsu praneš apie darbų pabaigą. Tai be galo praktiškas ir naudingas bei nemažai laiko sutaupyti padedantis įrenginys.

Skirtingi langų valymo robotų tipai

Standartiniai langų valytuvai, naudingi jų priedai, kurių platų pasirinkimą galima rasti Varle.lt svetainėje: varle.lt , užtikrina patogų ir efektyvų langų valymą. Tačiau, jie tikrai neprilygsta langų valymo robotams, kurie visą langų valymą atlieka automatiškai. Tiesa, naudinga žinoti, kad langų valymo robotai gali būti skirtingų tipų. Vieni yra magnetiniai, kiti veikia naudodami siurbimo technologiją. Nors iš pradžių, magnetiniai įrenginiai buvo populiaresni ir naudojami plačiau, šiomis dienomis, siurbimo technologija turintys robotai vis populiarėja. Vienas iš pagrindinių privalumų, kuriuo pasižymi magnetiniai langų valymo robotai yra saugus ir efektyvus jų tvirtinimas prie lango. Šie robotai tvirtai prikimba prie paviršiaus, neleidžia robotui nuo jo nuslysti ar nukristi. Tačiau, tokie robotai nėra praktiški ir lengvai panaudojami visose situacijose. Kadangi, šio tipo roboto veikimui reikalingas magnetas, kuris turi būti pridedamas iš kitos lango pusės, robotu nepavyks naudotis jei langai yra aukštai ir yra neatidaromi.

Tuo tarpu, siurbimo technologija turintys langų valymo robotai, šiomis dienomis, yra daug populiaresni. Nėra sunku suprasti, kodėl tokia tendencija yra pastebima. Pirmiausia, bėgant metams, siurbimo technologija pakito, modernėjo ir tapo kur kas galingesnė. Šio tipo langų valymo robotai gali būti naudojami, praktiškai, visur, todėl, yra laikomi universalesniu pasirinkimu. Dalis modelių gali valyti ne tik paprastus langus, bet ir stoglangius. Tiesa, šie langų valymo robotai yra garsesni nei magnetiniai, tačiau, nepaisant jų keliamo triukšmo, jie veikia itin efektyviai ir garantuoja nepriekaištingą langų švarą. Dar vienu minusu galime laikyti ir tai, kad šie robotai privalo būti naudojami su apsaugine virvele, kuri apsaugo langų valymo robotą nuo netikėtų nukritimų, situacijų ir apgadinimų. Vis dėlto, praktiški visi šiandien gaminami, populiarūs langų valymo robotų modeliai yra būtent siurbimo technologiją naudojantys įrenginiai. Jie juda greičiau, nepalieka dryžių ant langų ir gali puikiai veikti ant skirtingų tipų paviršių. Tiesa, nelygūs paviršiai, abiems robotų tipams, gali būti neįveikiami. Na, o senkant dulkių valymo roboto akumuliatoriui, gali būti, kad įrenginys ne taip efektyviai laikysis ant lango paviršiaus.

Tinkamo langų valymo roboto pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių, namuose esančių langų tipo ir to, ko tikitės iš šio įrenginio. Nepaisant abiejų tipų trūkumų, abu įrenginiai yra verti dėmesio. Varle.lt internetinėje parduotuvėje rasite platų ir įvairų langų valymo robotų pasirinkimą. Apsilankykite, čia visada žemos kainos!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.