Mamos intravertės: kokios 5 pagrindinės jų stiprybės?
0 (0)

mother-1245764_640

Jeigu dažnai pasiilgstate laiko tik sau ir kartais taip norisi, kad vaikai leistų jums pabūti vienai, negalvokite, kad esate bloga mama. Gali būti, kad jūs tiesiog esate intravertė. Tiesą sakant, ekspertai teigia, kad tokios mamos turi pranašumų prieš aktyvias ir daug bendrauti mėgstančias mamas, praneša womanitely.com.

5 pagrindines tokių mamų stiprybės:

1. Supratingumas ir pusiausvyra

Jei ekstravertės linkusios suplanuoti savo vaikams begalę veiklų ir iš vieno būrelio juos veža į kitą, jūs tokio griežto dienos plano neturite, ir tai vaikui tik į naudą. Jei jūsų vaikas nori žaisti namuose – jūs jam tai leidžiate ir nė nemėginate įkalbėti eiti į lauką. Lygiai taip pat neprieštaraujate, jeigu pats vaikas paprašo jį užrašyti į kokį nors būrelį, tačiau nesistengiate lavinti visų įmanomų jo gebėjimų vienu metu.

2. Leidimas vaikui būti savarankiškam

Ne jums vienoms kartais reikia laiko tik sau. Vaikams jo reikia taip pat. Tai skatina savarankiškumą ir leidžia atsikvėpti. Užaugę jūsų vaikai jums padėkos.

3. Gebėjimas išklausyti

Žmonių susibūrimuose jūs dažniausiai sėdite nuošalyje, klausotės ir mėgaujatės galimybe pabūti tyliai. O ekstravertai laisvai ir nesustabdomai dalijasi savo idėjomis ir nuomone. Vis tik jūsų nenoras išsakyti viską, ką galvojate, padeda jums būti puikiomis klausytojomis. Tad ir vaikai jums gali išsipasakoti dienos įspūdžius bei būti išgirsti, kai jiems iškyla sunkumų.

4. Pagalba vaikams, mokantis išreikšti save

Būdamos ramesnės ir tylesnės, tokios mamos kur kas geriau moka suprasti savo jausmus, tad ir jų vaikai turi puikų pavyzdį, kaip atpažinti savo emocijas ir kaip su jomis būti.

5. Ekstravertai prieš intravertus

Jei jūsų vaikai yra ekstravertai, tačiau turi intravertų draugų, jūs galite jiems padėti juos suprasti ir išmokyti gerbti kitą bei jo skirtumus.

Parengė Alfa.lt 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.