MINDFULNESS – 8 SAVAIČIŲ KELIAS Į GYVENIMĄ BE STRESO
0 (0)

Renkama nauja grupė į Streso valdymo praktinius mokymus Vilniaus senamiestyje pirmadienio vakarais nuo gegužės 7 d.

Dėmesingu įsisąmoninimu (Mindfulness) grįstas streso valdymo metodas, 1979 m. pradėtas praktikuoti Amerikos gydymo centruose, o vėliau plačiai taikytas, norint išmokti valdyti nerimą, stresą, baimes, depresyvumą, impulsyvumą, priklausomybes, fizinį bei psichologinį skausmą ir kitas neigiamas patirtis bei gerinti sveikatą, savijautą ir atmintį. Jo autorius Jon Kabat-Zinn daugelį metų tyrinėjo budistines praktikas bei jų poveikį žmogaus emocinėms būsenoms, ypač stresui, taip pat imuninei sistemai ir ligų eigai. Jo sukurtoje programoje sėkmingai sujungta Rytų patirtis ir Vakarų mokslas, siekiant padėti žmogui greitai ir paprastais būdais išsiugdyti naujus įpročius ir įgūdžius gyventi sąmoningiau bei komfortiškiau.

Ji vadinama šiuolaikiškiausia streso valdymo programa, o toks didelis populiarumas aiškinamas tuo, jog pakankamai lengvai išmokstama naudotis itin aiškiais ir efektyviais būdais, kurie iš karto taikomi įvairiose kasdieninėse situacijose. Dažnai klausiama, kodėl programos trukmė 8 savaitės? Taip yra todėl, kad būtent per tiek laiko išsiugdo nauji įgūdžiai bei įpročiai, kuriais jau galima remtis bet kurioje stresą keliančioje situacijoje. Tuo tarpu, kiek bekauptume informacijos ir žinių, jos stresinėje situacijoje tiesiog “išgaruoja”. Programos trukmė pagrįsta neurofiziologinių tyrimų rezultatais – būtent per tokį laikotarpį pastebimi ne vien psichologiniai, bet ir fiziologiniai pokyčiai smegenyse.

Užbaigus programą, išmokstama suvaldyti stresines situacijas, atpažinti ir įsisąmoninti savo mintis, emocijas, impulsus veikti bei priimti išmintingesnius sprendimus. Daugelis dalyvių pabrėžia, kad po šių mokymų pajuto, jog lengviau bendrauja su šeimos nariais, pradėjo labiau vertinti ir mylėti save, atsirado naujų pomėgių, pagerėjo santykiai su draugais, kolegomis ir aplinkiniais. O, išmokus dirbti, koncentruojant ir išlaikant dėmesį tik į atliekamą darbą, pradėjo daryti mažiau klaidų ir jį atlikti greičiau.

Norint mokytis, nereikia jokių specialių žinių ar įgūdžių, užtenka noro. Pats procesas pakankamai lengvas, jame koncentruotai pateikta būtiniausia teorija, vyrauja praktinės užduotys, pratimai, meditacijos ir įspūdžių, patirčių bei įžvalgų aptarimas su dalyviais. Itin didelę vertę sukuria galimybė saugioje aplinkoje išbandyti naujus elgesio modelius, tvarkantis su sunkiais jausmais ir kitomis negatyviomis patirtimis. Dalyviai sako, kad užsiėmimų metu išbandę naujus elgesio modelius, daug drąsiau juos perkelia į kasdienines gyvenimo situacijas. Be to, įgyjama naujų draugų, kurie dažnu atveju apie mus žino daugiau, palaiko ir skatina keistis stipriau, nei šeimos nariai.

Kurso trukmė – 8 kassavaitiniai užsiėmimai, vykstantys kartą per savaitę pirmadienio vakarais nuo 18 iki 21 val. su viena pertrauka, nedidelėje, iki 12 žmonių, grupėje, Vilniaus senamiestyje. Po pirmojo užsiėmimo nauji nariai į grupę nebepriimami.

Po kiekvieno užsiėmimo dalyviai gaus visą medžiagą ir garso įrašus su meditacijomis ir praktikomis.

Pabaigus programą, dalyviams išduodamas tai patvirtinantis Pažymėjimas. Kiekvieno mėnesio pirmąjį antradienį vyksta palaikomieji Mindfulness praktikų vakarai, tad, norintys tęsti praktikas grupėje, turės šią galimybę.

Užsiėmimus veda Danguolė Krupovnickienė, sertifikuota Įsisąmoninimu grįsto Streso valdymo ir Kognityvinės terapijos mokytoja – instruktorė, Mindfulness Lietuvoje asociacijos narė, Geštalto psichoterapijos konsultantė, teatro režisūros ir socialinių mokslų magistrė.
Programos kaina 180 Eur. Vieta grupėje rezervuojama po apmokėjimo, sąskaita atsiunčiama užsiregistravusiems. Neturintiems galimybės iš karto sumokėti visą sumą, galima ją sumokėti per du kartus – registruojantis ir prieš pirmąjį užsiėmimą. Daugiau informacijos: info@esukmc.lt arba tel. 8 687 74775. Renkama nauja grupė į 8 savaičių Streso valdymo praktinių užsiėmimų programą nuo gegužės 7 d.
Registracija: https://www.esukmc.lt/mokymas/demesingu-isisamoninimu-mindfulness-gristas-streso-valdymas-nuo-geguzes-7-d/2018-05-07/
Iliustracija: Lina Trochez / Unsplash

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.