Moterys dažniau renkasi viešąjį transportą, vyrai – nuosavą automobilį
0 (0)

miestas-komunikacija-transportas

Nuosavą automobilį beveik kasdien vairuoja pusė Lietuvos vyrų (48,3 proc.) ir tik vos daugiau nei penktadalis moterų (23,1 proc.). Silpnosios lyties atstovės dažniau linkusios naudotis viešuoju transportu: kiekvieną dieną arba kelis kartus per savaitę autobusu, troleibusu ar mikroautobusu važiuoja kas trečia moteris (31 proc.) ir tik kas penktas vyras (21 proc.). Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT atliktas TNS Atlas tyrimas.

Beveik kas antras 15-74 m. amžiaus Lietuvos gyventojas apklausos metu teigė, jog automobilio nevairuoja niekada (47,4 proc.), o savo transporto priemone reguliariai važinėja 35 proc. respondentų.

2014 m. duomenimis, bent vieną nuosavą automobilį turėjo daugiau nei pusė Lietuvos šeimų, du automobilius – 15,5 proc., o beveik 3 proc. lietuvių šeimoje turi tris automobilius ir daugiau.

„Lyginant amžiaus grupes išsiskiria 30-49 metų gyventojai. Tai amžius, kai dauguma jau yra sukūrę šeimas, gyvena įtemptą gyvenimą, tad taupydami laiką ir turėdami tam finansines galimybes visur važinėja savo transportu. Kas antras šios amžiaus grupės atstovas automobilį vairuoja beveik kiekvieną dieną“, – teigia TNS LT projektų vadovė Justina Tauginienė.

Viešuoju transportu Lietuvoje reguliariai naudojasi apie ketvirtadalį visų gyventojų (25,7 proc.). Kiekvieną dieną autobusu, troleibusu ar mikroautobusu važinėja 12,3 proc., o kelis kartus per savaitę 13,4 proc. gyventojų. Niekada viešojo transporto paslaugomis nesinaudoja apie penktadalį Lietuvos gyventojų.

31 proc. miestų gyventojų reguliariai važinėja viešuoju transportu. Palyginimui, viešojo transporto paslaugomis naudojasi tik 14 proc. kaimo gyventojų. Daugiausiai viešuoju transportu važinėja gyvenantys Kaune (51,6 proc.), Klaipėdoje (47,9 proc.) ir Vilniuje (45,7 proc.).

TNS Atlas™ tyrimas buvo atliktas 2014 m. vasario – balandžio mėnesiais, o jame dalyvavo 1800 Lietuvos, gyventojų nuo 15 iki 74 m. amžiaus. TNS Atlas tikslas – nustatyti tikslines produktų vartotojų grupes, surinkti informaciją apie žmonių pirkimo ir vartojimo įpročius.

Šaltinis: ekonomika.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.