Naujametinių pažadų Karalystėje
0 (0)

Atokiame pasaulio pakraštyje, kiekvienų metų gruodžio 31 d. ryškiai sužiba Naujametinių pažadų Karalystė. Įvairiaspalvės girliandos, eglučių kvapas, smagi muzika pripildo šią Karalystę, kuri iki 31 d. gyveno gan tylų, paprastą gyvenimą.

Ir štai kiekvienų metų gruodžio 31 d. naktį, Naujametinių pažadų Karalystės gyventojai – Elfai, imasi savo svarbiausių darbų – peržiūrėti viso pasaulio žmonių atsiųstus Pažadų Sau sąrašus ir nuspręsti, kurie pažadai išsipildys, o kurie ne.

O, koks gražus laiškas parašytas ant blizgaus raudonos spalvos popieriaus. Jis buvo parašytas jaunos, neseniai sukurtos šeimos. Šie du žmonės susitiko atsitiktinai vienoje draugų šventėje ir matyt Kupidonas nutarė nutraukti jų vienišumo periodą savo taiklia strėle.

Taigi, papuošę savo namus ir susėdę prie bendro stalo, jie nutarė parašyti pažadų sau laišką tiems dalykams, kurie buvo svarbūs jiems abiems. „Pažadame, kad išmoksime būti dėkingi už kiekvieną diena ir mėgautis ja, neatidėliodami gyvenimo ateičiai. Valgysime iš mums patinkančių indų, rengsimės gražiai ir namie, kviesime dažniau svečius, tyrinėsim savo ir kitus miestus. Sakysim “Ne”, nesvarbiams dalykams, sakysim “Myliu”, “Dėkui”, “Aš noriu”, “Ką galėčiau dėl tavęs padaryt?” ir kitus žodžius, leidžiančius išreikšti mūsų jausmus ir mintis.

Sieksim savo tikslų, bet būsim kantresni ir mėgausimės pačiu ėjimo link tikslo, o ne galvosim vien apie rezultatą, kuris kartais gali būti ir ne taip greitai, kaip norėtųsi. Priimsime savo klaidas ar nusivylimus, kaip neatsiejamą proceso dalį, prisiimdami už tai atsakomybę ir priimdami tai, kaip patirtį. Taigi, mokysimės būti atlaidesni sau ir kitiems, kurie gali turėti savo nuomonę, norus, kurie nebūtinai sutaps su mūsų. Juk kiekvienas žmogus turi savo gyvenimo istoriją ir aplinką, kurioje būna. Mes pažadame priimdami realybę tokią, kokia ji yra, nors kartais tai mums gali ir nepatikti.”

Šis pažadas buvo įmestas į dėžę „Išsipildę pažadai“. Elfas nutarė, kad šių dvejų nuoširdžių žmonių pažadas turi būti įvykdytas, nes kuo daugiau žmonių bus atvirų sau ir kitiems, tuo pasaulyje bus mažiau nesusipratimų ir liūdesio.

Dar vienas įdomus laiškas – darbo kalendoriaus pavidalu, kuriame iki smulkmenų aprašytas kiekvienas susitikimas, laikas sportui, laikas šeimai, laikas tobulėjimui ir pan. „Aš pažadu laikytis šio plano atsakingai, kruopščiai ir bet kokia kaina“.

Perskaitęs šį pažadą Elfas, net pyktelėjęs, įmetė šį kalendorių į dėžę „Neišsipildę pažadai“. „Kaip galima suplanuoti metus į priekį, net nepalikę laiko improvizacijai, netikėtumams, staigmenoms? Kaip galima viską suplanuoti ir kontroliuoti? Juk gyvenimas turi ir savo dėsnius. Jame yra ir kitų žmonių, jų minčių, jausmų ir poelgių. O gal tu ir pats vieną akimirką nuspręsi gyventi kitaip. Ir kas tada? Planas sugrius! Ir kas tada? Nerimas dėl ateities? Nesaugumas? Savęs ir kitų žmonių kaltinimas? Ne, mielasis, tau reikia išmokti gyventi lanksčiau. Išmokti jausti gyvenimą dabartyje, o ne tik ateityje. Išmokti priimti, kad realybė gali skirtis nuo tavo iliuzijų. Išmokti suprasti, kad viskas mūsų gyvenime yra laikina. Aš kviečiu tave kurti savo gyvenimą, svajoti, planuoti, tačiau priimti ir tai, kad gyvenimas gali turėti ir savo planų. O tuomet pasakyti sau “Nieko tokio”, juk tai laikina. Jei tai nesusiję su žmogaus gyvybe ir stipriu sveikatos sutrikimu, šis etapas praeis ir aš vėl judėsiu links savo tikslų ir svajonių. Stipresnis ir išmintingesnis”, – įmetęs šį kalendorių į atitinkamą dėžę, Elfas nužingsniavo toliau prie kito laiško…

Kitas el. paštu atsiųstas pažadas, primena oficialų laišką Laisvalaikio direktoriui. „Pasižadu mažiau dirbti ir mažiau pergyventi dėl darbo rezultatų. Pažadu daugiau sportuoti ir leisti laiko su šeima, bei draugais.“

Šis pažadas buvo įmestas į dėžę „Išsipildę pažadai“. Elfas nutarė suteikti šiam žmogui šansą pakeisti savo gyvenimą ir likti gyvam, bei sveikam. „Jei jis toliau nerimaus dėl savo darbo; dėl jo manymu, netobulai atliktų darbų ar kartais pasitaikiusios kritikos iš vadovo ar kolegų; jei jis ir toliau dirbs vakarais ar savaitgaliais, jis gali rimtai susirgti. Ir tuomet jis liks ir be darbo, ir be šeimos palaikymo. Duosiu jam šansą suprasti, kad pasaulis nesugrius, jei kažką padarysi kitaip, nei planavai. Gyvenimas nesugrius, jei kartais leisi sau pailsėti. Be to gyvenimas tikrai yra įvairus (ne tik juodas ar baltas), vietomis netikėtas, realistiškai žavus, nors gal ir truputį kitoks, nei sukurtas tavo galvoje. Suteiksiu jam šansą išmokti gyventi ir priimti kiekvieną dieną, kaip galimybę ir dovaną gyventi laimingam, esant tokiom sąlygom, kurios yra aplink ir gyvenimo istorijai, kurios dėka jis tapo tokiu, koks yra dabar. Tikiuosi jis supras, kad gyvenime svarbu ne tik pripažinimas, tobulumo siekimas, bet ir santykiai, bei sveikata“ , tokį paaiškinimą Elfas pridėjo prie šio žmogaus laiško.

Taip, Naujametinių pažadų Karalystės gyventojai – Elfai, darbavosi visą naktį, tyliai šnabždėdami vienas kitam į ausį, kodėl žmonės vis dar gyvena iliuzijomis apie tai, kad Naujieji Metai bus stebuklingai kitokie, nei praeiti. Juk gyvenimas yra kelias, o ne atkarpų gruodžio 31 – sausio 1 ruožas. Kai atrodo, kad per kelias valandas turi perdaryti visų metų darbus, nusiųsti žinutę kiekvienam iš draugų (dalį, kurių neprisiminei visus metus) ir pan. Juk perėjęs slenkstį tu iš karto negali tapti kitu žmogumi, tačiau gali priartėti prie savo norimo gyvenimo žingsnis po žingsnio“.

P.S. Koks bus tavo pirmasis žingsnis tavo pažado sau išsipildymo link?:)
Linkėjimai,

Kamila Golod | GeruEmocijuNamai.lt
Emocinės sveikatos konsultantė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.