Nepatenkinti savo gyvenimu? Kalti socialiniai tinklai
0 (0)

 

soc.tinklai-neigiamas-poveikis

Savo reklamose socialiniai tinklai pabrėžia tik gerąsias puses: jie leidžia bendrauti su draugais, taip pat giminėmis, kurie gyvena toli vienas nuo kito, o kartu suteikia galimybę rasti naujų draugų. Tačiau retai kada užsimenama apie neigiamas savybes ir blogą įtaką žmonių gyvenimams.

Eilė Europos mokslininkų keletą metų stebėjo žmonių santykius tiek realiame gyvenime, tiek socialiniuose tinkluose, ir galiausiai padarė išvadą, jog socialinių tinklų daroma neigiamą įtaka gali būti labai rimta. Tyrime dalyvavo daugiau nei 50 tūkst. žmonių.

Tyrimo metu buvo užduodami klausimai, kuriuose buvo teiraujamasi, ar žmonės patenkinti savo gyvenimu, kaip dažnai jie matosi su draugais akis į akį, ar jie pasitiki kitais žmonėmis. Taip pat užduodami klausimai, kuriais buvo siekiama įvertinti, kaip dažnai/intensyviai naudojamasi socialiniais tinklais.

Tyrimo metu gauti duomenys rodo, kad asmeninis bendravimas ir pasitikėjimas kitais tiesiogiai įtakoja žmonių gyvenimą ir pasitenkinimą juo. Tie, kurie daug laiko praleidžia socialiniuose tinkluose, daug rečiau su kitais bendrauja asmeniškai, o kartu mažėja jų pasitikėjimais kitas žmonėmis. Tai lemia, jog savo gyvenimo kokybę tokie žmonės vertina žemesniais balais.

O kaip manote, socialiniai tinklai mums daro daugiau teigiamos ar neigiamos įtakos? Parašykite komentaruose. AČIŪ!

FACEIT.LT – IT Naujienos

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Sandra parašė:

    Aš manau, kad socialiniai tinklai, jų svarba ir pan, kiekvienam žmogui reiškia skirtingai. O priežastys gali būti labai įvairios. Viskas priklauso nuo mūsų, kaip į juos pažiūrėsime ir naudosimės. Kaip pvz, rūkymas kenkia sveikatai ir vis tiek yra žmonių (net daug), kurie rūko, o kiti ne. Ir nuo ko tai priklauso – nuo mūsų. Tai panašiai manau ir su socialiniais tinklais.

    Mums siūlo, vilioja mus, bet renkames patys. Juk niekas neverčia jais naudotis. Tik skatina ;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.