Nežinau kaip pasirinkti, gal tai visai ne tas žmogus?
0 (0)

kaip-issirinkti-vyraKlausimas:

Sveiki, man 18 metų, pagaliau mano gyvenime atsirado žmogus, kuris mane myli, kai būnu su juo, jaučiuosi laiminga, tačiau esu linkusi daug galvoti/mąstyti. Susitinkame per savaite 2-3 kartus, o kai praeina kelios dienos nesimačius imame pyktis dėl smulkmenų ir visai nereikšmingų dalykų. Dažnai galvoju, kad esu jo neverta, nes nejaučiu jam tokių stiprių jausmų, kaip jis man. O gal visai jo nemyliu… Gal tik susižavėjimas, taip ilgai laukto žmogaus savo gyvenime… Bet jis labai geras man, bijau, kad atsisakiusi šio žmogaus savo gyvenime galiu tokio neberasti. Turiu kompleksų ir jie dar labiau mane varžo, riboja, tai irgi erzina, nors jis sako, kad myli mane tokią, kokia esu, bet man to nepakanka. Taip pat labai dažnai būnu be nuotaikos, viskas, kiekvienas klausimas ima erzinti, kito žmogaus veiksmas, gal tai taip pat turi reikšmės. Tiesiog nežinau ką pasirinkti ir kaip elgtis. Juolab, kad esu nedrąsi ir ne visada galiu pasakyti savo mintis ir atsiskleisti, o gal visgi tai ne tas žmogus? Lauksiu atsakymo.

Atsakymas:

Labas,

Ačiū, kad pasidalinai savo sunkumais. Džiugu, jog ieškai atsakymų į tau rūpimus klausimus ir nelieki viena su savo jausmais ir mintimis.

Tavo laiške gausu abejonių dėl ateities su žmogumi, kuris šiuo metu yra šalia tavęs. Nesi tikra, ar esi jam gera mergina, kadangi tau atrodo, jog nemyli jo taip stipriai, kaip jis tave, ir tuo pačiu metu abejoji, ar šis žmogus yra tau skirtas. Vis dėlto būdama šalia jo jautiesi laiminga. Įsivaizduoju, jog tokia gausa minčių ir jausmų, susijusių su vienu asmeniu, gali gąsdinti ir kelti pasimetimą. Noriu nuraminti, jog kelti tokius klausimus apie santykius yra natūralu, kadangi paprastai partnerį renkamės visam gyvenimui, kuris ne toks ir trumpas.

Teisingo atsakymo į tavo klausimą kaip pasielgti – pasiduoti abejonėms ir nutraukti santykius ar juos tęsti, nepaisant kylančių jausmų ir minčių – nėra. Kviečiu atvirai atsakyti sau į klausimus, su kokiu žmogumi įsivaizduoji bendrą ateitį po 5, 10, 15 … metų? Kokioms žmogaus savybėms teiki pirmenybę? Kokių jausmų lauki (pilve skraidančių drugelių, aistros, besąlygiško atsidavimo, negalėjimo gyventi/būti be kažko, brandžios meilės)? Kaip įsivaizduoji dviejų mylinčių vienas kitą žmonių santykius (konfliktai egzistuoja netgi ir tarp beprotiškai vienas kitą mylinčių žmonių)? Ir galiausiai, ar tavo norai, vizija apie meilę yra reali? Savianalizė gali padėti surasti atsakymą ir nurodyti tolesnę veiksmų kryptį.

Linkiu stiprybės būti su savimi atvira.

Nuoširdžiai,
Psichologė Diana Kvakšytė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Anonymous parašė:

    Šaunuolė, Iveta :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.