Nuostabusis vaistas
0 (0)

Daniel M. Davis „Nuostabusis vaistas: įgimti kūno apsaugos mechanizmai“ (2020)
Išleido: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Vertė: Austėja Banytė
Puslapiai: 320

Mančesterio universiteto imunologijos profesoriaus, Jungtinės Karalystės Medicinos mokslų akademijos nario Danielio M. Daviso knyga – apie tai, kaip ir kodėl skiriasi imuninės sistemos veikla, kaip ji reguliuojama ir valdoma, aptariamos visos sudedamosios jos dalys, paaiškinama, kokį poveikį imunitetui daro stresas, miegas, amžius ar psichologinė būsena.

Organizmo gebėjimas kovoti su ligomis ir pagyti – vienas didžiųjų gamtos stebuklų. Veikdama kur kas galingiau nei kada nors išrasti vaistai, imuninė sistema mūsų kasdieniame gyvenime atlieka esminį vaidmenį. Mokslas rado būdų, kaip, reguliuojant šiuos natūraliuosius gynybos mechanizmus, sukurti vadinamąsias imunoterapijas, padedančias įveikti vėžį, diabetą, artritą ir daugelį su senėjimu susijusių ligų. Dabar jau pradedama suprasti, kad tokios praktikos kaip, tarkim, taidzičiuan (taiči) ar dėmesingas įsisąmoninimas turi poveikio didinant mūsų fizinį atsparumą.

Šioje knygoje taip pat pasakojama apie mokslinių idėjų vystymąsi. Siekis suvokti imunitetą yra vienas didžiausių mokslinių žmonijos nuotykių, o turimos objektyvios žinios buvo sukauptos įveikus nesibaigiančius asmeninius sunkumus, sulaukus pergalių ir kažką paaukojus.

2018 m. „Nuostabusis vaistas“ pateko į prestižinį Jungtinės Karalystės Karališkosios draugijos skelbiamą trumpąjį mokslo populiarinimo knygų (Science Book Prize) sąrašą. Didelio pripažinimo pasaulyje sulaukusi knyga atskleidžia, ties kokiu revoliucingu slenksčiu imunologijos srityje yra atsidūrusi žmonija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.