Pagalvojus apie tai, kas būtų, jeigu ji taptų mano anyta, iškyla didelė problema
0 (0)

poros-santykiaiKlausimas:

Sveiki. Kreipiuosi, nes jaučiuosi santykiuose su vaikinu priėjusi liepto galą. Su savo vaikinu esame kartu jau daugiau negu 3 metus. Yra tarp mūsų buvę visko, tačiau visada vienas už kitą kovojame ir neleidžiame, kad kas nors kažkurį skaudintų. Tačiau daugiau negu prieš metus laiko mes buvome išsiskyrę. Išsiskyrimo kaltininkė buvo jo mama. Ji manęs be galo nemėgsta. Tačiau tuo pačiu ji yra labai dviveidė asmenybė. Kai būnu su savo vaikinu, ji atrodo nuoširdi, paslaugi, mandagi. Tačiau, kadangi Marius (mano vaikinas) nevynioja žodžių į vatą, pasako man visą tiesą, ką jo motina kalba apie mane jam, kai manęs nėra šalia. Tada ji kaltina mane nebūtais dalykais, aptarinėja kokia aš esu negera. Dažnai tenka išgirsti iš jos užuominų apie tai, kaip aš atrodau, kaip aš rengiuosi. O Mariui nuolat perša savo nuomonę ir bando viską padaryti, kad tik jis nepasimatytų su manimi. Manau, viso to priežastis yra ta, kad jų šeima yra turtinga, o mano šeima daug paprastesnė, nors ir neesame vadinamieji „ubagai”. Noriu paprašyti patarimo, kaip toliau elgtis, ar visa tai ignoruoti, ar su jo tėvais pasikalbėti apie tai, nors bijau likti nesuprasta ir tapti dar labiau nemėgiamas asmuo.

P.S. Žinoma, pats vaikinas daugiau nekreipia dėmesio į mamos kalbas, tačiau pagalvojus apie tai, kas būtų, jeigu ji taptų mano anyta, iškyla didelė problema.
Rūta.

Atsakymas:

Labas, Rūta,

perskaičiusi tavo laišką supratau, jog esi kiek sutrikusi, nežinai kaip būtų geriau pasielgti tokioje situacijoje. Tad pabandykime paanalizuoti.

Taigi manai, jog Tavo vaikino mama Tavęs nemėgsta, todėl prašai patarimo, kaip dėl to elgtis. Tavo paskutinis sakinys: „kas būtų, jeigu ji taptų mano anyta, iškyla didelė problema” puikiai išreiškia nerimą, bet ne visai informatyvus. Ar Jūs ketinate tuoktis ir Tu nujauti, kad gali iškilti didelių problemų, ar tai tiesiog pasvarstymai? Bet kuriuo atveju,  „kas būtų, jeigu būtų” analizė toli neveda, nes vis tik mes negalime tiksliai atsakyti į tokį klausimą. Todėl koncentruokimės ties esama padėtimi.

Manau, kad Tau kyla visokių minčių ir jausmų, galvojant apie vaikino mamos elgesį su tavimi. Ypač jei buvote išsiskyrę dėl jos kaltės. Įdomu, kaip vėl nusprendėte būti kartu? Tai tikriausiai esminis momentas jūsų santykiuose, nes tokiu savo sprendimu kaip ir pasipriešinote jai.

Žiūrint iš mamos pusės, žinoma, kad mamos savo vaikams nori geriausio, tačiau tas „geriausia” yra subjektyvus dalykas, nebūtinai jis sutaps su vaikų norais. Todėl svarbiausias dalykas tokioje situacijoje yra ne tai, ką apie Tave mano Martyno mama, o kaip pats Martynas dėl to jaučiasi, kurią iš jūsų palaiko. Juk Tu esi santykiuose su Martynu, o ne jo mama. Jeigu Tau labai svarbu įtikti jo mamai ar būti priimtai, tai jau yra Tavo asmeninis reikalas, kodėl tau tai svarbu, nes iš esmės tai nėra būtina sąlyga santykiams. Kodėl ji, kaip pati rašai, Tavęs nemėgsta, mes nesužinosim dabar. Visi žmonės kažką vieni apie kitus galvoja ir visiems neįtiksime, jei pradėsi rūpintis ką kiekvienas jo šeimos narys galvoja apie tave, nebeliks laiko pačiai sau ir santykiams su vaikinu.

Tad dėl to pasikalbėjimo su vaikino tėvais iškyla klausimas, ką tau tai duos ar gausi naudos? Galime galvoti, kad tai jo šeimos reikalas ir tikriausiai kalbėtis daugiau turėtų pats Martynas, o ne Tu. Ar jis žino, kaip tu jautiesi, dėl jo mamos elgesio, ką jis pats galvoja apie tai?

Aš norėčiau pabrėžti, kad tai nėra Tavo problema, jei kažkam nepatinki, tai to asmens, kam nepatinki, asmeninė problema ir tegul tas asmuo ją pats ir sprendžia. O Jūsų sprendimas po išsiskyrimo dėl mamos kaltės vėl būti kartu, rodo, kad galite atlaikyti ir pasipriešinti kitiems. Jei esate patenkinti savo santykiais, mylite vienas kitą, o Marius, kaip pati rašai, „nebekreipia dėmesio į mamos kalbas”, tikriausiai, kad mamos įtaka jam ir tuo pačiu jūsų santykiams nėra didelė.

Psichologė Beatričė Liutikaitė

Gali sudominti: Uošvienė ir martiKaip elgtis su vyro mama15 patarimų kaip konstruktyviai elgtis kilus konfliktui poroje, Dvi šeimos

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Ausra parašė:

    Ruta, mano situacija kazkiek panasi ir visos drauges, kurios turi anytas irgi panasiai apie jas atsiliepe, na, kad sunkiai sutaria, nes anyta prie piniga, o marti nevisai. Manau, kad daugumai anytu neitinka ju sunu zmonos, ypac, jei sunus vienturtis. Viena drauge savo anyta ignoriuoja, kitos drauges vyras pastoviai bando grazia forma taikyti jas, o asmeniskai as net nesikalbu, tik tvarkausi savo reikalus, bendrauju mandagiai, o jei susinervinu nedirbu liepiamu darbu. Pabandyti gali daugiau bendrauti su anyta – gal pavyks issiaiskinti kdl ji taip su tavimi bendrauja ir isaiskinti jai ko Tu nori. ;) Sekmes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.