Pamilau vaikiną, kuris jau turi antrą pusę
0 (0)

 

myliu-vedusi

Klausimas: Situacija tokia, jog pamilau vaikiną, kuris jau turi antrą pusę. Bendravome daug, iš pradžių nė nemaniau į jį įsižiūrėti, save nuteikusi buvau, jog bemdrausime tiesiog kaip geri draugai ir tiek. Tiesiog turėsiu su kuo praleisti laiką, pasivaikščioti, pažiūrėti filmą ar dar ką nuveikti, tačiau po kurio laiko supratau, kad jį laikau daugiau nei tik draugu, kad prieš kiekvieną kart susitinkant jaudinuosi kaip maža mergiotė. Jis su savo sužadėtine bendrauja daugiau nei 5 metus, tarp jų santykiai pašliję, daug pykstasi, tačiau kiekvieną dieną susirašo bent pora žinučių.
Turime vieną bendrą draugą, su kuriuo abu daug bendraujame, tas draugas prisipažino, kad mano nelemta simpatija, na, kad iš to, ką šis išsipasakojo, nesupranta, kodėl jie vis dar kartu. Pats vyriokas yra prisipažinęs, kad man taip pat jaučia ne tik seseriškus ir broliškus jausmus, bet merginos palikti neleidžia kažkas viduje. Gal jis ją myli ir man reikėtų sukaupti visas sielos ir valios jėgas ir jį palikti praeitame gyvenimo etape?

Ir kodėl amžiais reikia įsižiūrėti tuos vyrus, kurie pagal vieną posakį yra apšikti tualetai arba užimti?

Kodėl negaliu pamilti vaikino, kuris nuolat būtų šalia? Tokį tikrai turėjau, pirmus mėnesius buvo tobula, po to nors apsivemk… Šis vaikinas neiškrenta iš galvos jau daugiau nei 8 mėnesiai? Kaip elgtis kai įsimyli vaikiną, kuris jau turi merginą, tačiau kažką jaučia ir tau?

Melamori

Atsakymas: Miela Melamori,
Ačiū už laišką, kad pasidalinote savo jausmais ir mintimis.

Pradėsiu nuo sakinio, už kurio mano akys užkliuvo. „Ir kodėl amžiais reikia įsižiūrėti tuos vyrus, kurie pagal vieną posakį yra apšikti tualetai arba užimti?” Man ši frazė pasirodė, kaip kertinis jūsų problemų akmuo, ant kurio nuolatos lipate, kliūnate ir virstate.

Užkliuvus už tokio akmenio tikriausiai kyla klausimas, ko jis čia guli, kas jį čia atvilko ir paliko. Ar bandėte savęs paklausti, kodėl jūs linkusi pamilti vyrus, kurie jau nėra laisvi, įsipareigoję kitoms moterims? Kokie tikrieji jūsų poreikiai? Ar jūs nuviliodama vyrą nuo kitos moters jaučiatės pranašesnė už ją? Ar faktas, kad vyras renkasi jus, išsižadėdamas kitos, jums yra garantija, įrodymas, kad šis vyras tai jau tikrai jus myli?

O gal toks pasirinkimas yra būdas išvengti tikro artimo ryšio, kurio jūs taip bijote? Juk artumas su vyru gali baigtis rimtais juokais. Santuoka, nėštumas, gimdymas, vaikų auginimas ir t. t. O čia jau didelė atsakomybė.

Iš kur kilęs toks būdas rinktis partnerį? Galima tik spėlioti. Gal tai susiję su tėvo dėmesio stoka? Gal jums vaikystėje tekdavo įnirtingai siekti, kovoti dėl jo dėmesio?

Kitas klausimas: koks jūsų požiūris į vyrus? Ar jūs juos gerbiate, pasitikite jais, ar bendravimas ir artumas teikia jums džiaugsmo? Greičiausiai, kad ne… Dėl to toks menkinantis požiūris į juos: „Vyrai, kaip tualetai. Arba užimti, arba …”. Nors šis požiūris taip pat turi savo istoriją ir jis nenukrito iš giedro dangaus, jis jums tikrai nepadeda, o tik kenkia. Toks požiūris – kaip nevykęs scenarijus, kurį nuolatos išpildote.

Kyla dar vienas klausimas. O kaip jūs pati save priimate ir vertinate, kad ieškote vyrų, kuriuos galima palyginti tik su tualetais? Tikriausiai taip pat prastai. Dar kitaip, jūs savęs negerbiate ir nevertinate. O labai gaila.

Tad kaip tinkamai pasirinkti sau partnerį?

Pirmas žingsnis yra išmokti mylėti ir gerbti save. Kiekvienas žmogus yra vertingas ir iš prigimties nusipelnęs būti laimingu. Manau, kad jūs, galvodama apie save, kaip apie moterį, tikrai atrasite puikių charakterio bruožų. Pažvelgusi į save veidrodyje pastebėsite ne tik simpatišką, bet ir gražią merginą. Kasdieniniai pasimatymai su savimi šviesoje išmokins jus mylėti save.Tai tiesiausias ir puikiausias kelias į sėkmingas artimo žmogaus paieškas.

Taip pat labai svarbu išmokti gerbti ir tikėti vyrais. Vyrai taip pat nori, kad jais pasitikėtų ir žavėtųsi. Kaip bebūtų keista, jūs nesąmoningai galite išspinduliuoti savo požiūrį į vyrus. O kam smagu būti lyginamam su tualetu? Juk kiekvienas vyras linkęs rūpintis ir saugoti savo moterį, jaustis tikru mūru, būti užuovėja.

Neužmirškite: moterys renkasi vyrus. Moksliniai eksperimentai atskleidė, kad moterys flirtuodamos nesąmoningai renkasi, kokiems vyrams siųsti viliojimo signalus.

Taigi skirkite laiko suprasti, kokio vyro iš tikrųjų jūs norite, kokių santykių su juo geidžiate, kokią bendrą ateitį įsivaizduojate. Kiekvienam norui parašykite bent penkis, gerai būtų net dešimt punktų. Ir pirmyn į paieškas. Gal iš pirmo karto ir nepataikysite į dešimtuką, bet geriau pažinsite vyrišką pasaulį, išmoksite geriau bendrauti, labiau suprasite, ko pati norite.

Linkiu kurti jus praturtinančius santykius.

Psichologė Jolanta Žilinskienė
El. p.: zilinskiene.jolanta@gmail.com, mb.: +37061204609

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Sandra parašė:

    Daug klausimų ir teiginių, o tikslaus atsakymo taip ir nepastėbėjau Jūsų žodžiuose. Merginai labiausiai auktualus klausimas – „ką daryti”? Jūs pasiūlėtė atsitraukti ir ieškoti kito ir žinoma, davėtė patarimų.
    Mano patarimas merginai : Jei jis jaučia kažką panašaus, ką ir tu jam – pabandyk su juo pakalbėti. Manau, svarbiausia pradėti kitą žingsnį – sužinoti ką jis galvoja ir mąsto apie tave ;) O tada prasidės jau sprendimų sprendimai. Dabar sunku kažką patarti – tai ir psichologės patarimai labai neasmeniški, o bendrais sumetimais išsakyti. Sėkmės.

  2. xxx parašė:

    Kaip elgtis? Linkiu tau susirasti pagaliau laisva vaikina.Bet kad jis turetu kita tokia drauge,su kuria i kina eitu,vakarieniautu ar dar kazka.Kaip draugai. Paziureciau ar ramu ir nepavydu tau butu. Gal tada nustosi lyst prie uzimtu. Ir nebus klausimo,ka daryt. Turetum apeit tuos,kurie nelaisvi. Ko lendi? Kokie dar geri draugai?? Vaiku darzelis. Tikrai linkiu tau vaikino su tokia drauge.. Gera nebus,patikek.Bet bus tau pamoka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.