Paprašiau, kad jis pasirinktų karjerą arba šeimą
0 (0)

18 Jul 1943, Brooklyn, New York City, New York State, USA --- A woman and her sailor boyfriend eat from both ends of a hot dog. Coney Island. --- Image by © Bettmann/CORBIS

© Bettmann/CORBIS

Klausimas: Mano draugas yra jūrininkas, dirbantis jūroje, jau pradėjęs studijuoti žinojo apie mano nusiteikimą prieš šią specialybę. Aš visada buvau tik už poros gyvenimą kartu. Draugaujame jau 6 metus, ir visą tą laiką jisai žinojo mano nuomonę. Aš negaliu būti viena, grįšti į mūsų gyvenamą būstą, pabusti, pietauti viena, žinodama, jog jis parduoda mūsų laiką, kurį galime praleisti kartu. Mane apima pyktis pagalvojus kiek esame netekę gražių akimirkų ir praradę laiko. Ir puikiai žinau, kad taip gyvent negaliu, noriu normalių poros santykių. Draugas nenori išeiti iš darbo. Aš prašiau, kad jis pasirinktų karjerą arba šeimą. Nuolat jaučiuosi nepatenkinta tokiu gyvenimu. Ar aš elgiuosi teisingai?

Kamilė

Atsakymas: Labas, Kamile.

Ačiū už laišką, kuriame daliniesi savo sunkiais išgyvenimais. Turėtų būti be proto sunku šešerius metus būti plėšomai vidinių prieštaravimų: 1) būti įsitikinusiai, kad pora turi gyventi kartu ir 2) turėti partnerį, dėl kurio pasirinkto profesinio kelio, tenka daug laiko praleisti atskirai.

Klausi, ar elgiesi teisingai. Deja, negaliu tau atsakyti į šį klausimą. Tu pati geriausiai žinai, ar elgiesi teisingai, ar ne. Vis tik, skaitant tavo laišką, į akis krito tavo įsitikinimų ir elgesio prieštaravimai. Rašai, kad jau nuo pat draugystės pradžios buvai nusiteikusi prieš draugo studijuojamą specialybę, kad negali pakęsti buvimo viena jūsų bendruose namuose, nuolat jautiesi nepatenkinta tokiu gyvenimu, net prašei draugo pasirinkti karjerą arba šeimą. BET, nepaisant to, šešerius metus palaikai santykius su savo draugu. Tad tikriausiai šie santykiai ne tik suteikia tau nusivylimo, skaudžių išgyvenimų, nepasitinkinimą, bet ir yra labai svarbūs.

Pabandyk atsakyti sau į klausimus:

  • Ką man reiškia šie santykiai?
  • Ką aš juose gaunu?
  • Ką pati duodu?
  • Kaip aš jaučiuosi su savo draugu ir šalia jo, kai jis būna grįžęs?
  • Kaip jausčiausi, jei santykiai nutrūktų?

Tai, kad pora kas vakarą grįžta į savo bendrus namus, dar nereiškia, kad jie turi „normalius“ santykius. Net tokiuose santykiuose žmogus gali jaustis vienišas, nusivylęs ar nelaimingas. Kita vertus, jei tu jauti nuolatinį nepasitenkinimą, jausmą, kad tavo poreikiai santykiuose yra nepatenkinami, o į nuomonę neatsižvelgiama, jausiesi pikta, nusivylusi ir šie jausmai tik augs ir stiprės.

Pagalvok, kokia esi kitose situacijose, santykiuose su kitais žmonėmis: ar tvirtai laikaisi savo nuomonės ir pozicijos, ar esi linkusi nusileisti? Ar dar tavo gyvenime yra santykių, kuriuose jautiesi nusileidžianti, prisitaikanti prie kitų? Jei taip, kaip dėl to jautiesi? Jei tau tavo santykiai su draugu yra svarbūs (o spėju, kad taip ir yra), siūlyčiau jums turėti ilgą pokalbį, kurio metu kiekvienas ramiai galėtumėte išsakyti savo pozicijas, argumentus ir ieškoti sprendimo, tinkamiausio jums abiems.

Sėkmės ir kantrybės ieškant sprendimų!
Psichologė Lina Batutytė
El. paštas: batutyte.lina@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.