Šalutinis antidepresantų poveikis
5 (1)

liudesys

Antidepresantai gali padidinti savižudybės riziką, rašoma didžiausioje iki šiol atliktoje tokio pobūdžio apžvalgoje. Tyrimas atliktas reaguojant į farmacijos kompanijoms metamus kaltinimus, kad jos neinformuoja apie šalutinį medikamentų poveikį, rašo „The Telegraph“.

Apibendrinus 70 tyrimų duomenis, kuriuose dalyvavo apie 18 tūkstančių asmenų, paaiškėjo, kad antidepresantų vartojimas iki aštuoniolikos provokuoja agresyvų elgesį, o savižudybės riziką didina dvigubai. Suaugusiems asmenims šis šalutinis medikamentų poveikis yra ne toks ryškus.

Londono universiteto mokslininkė dr. Joanna Moncrieff pastebi, jog per pastaruosius du dešimtmečius vaistų vartojimas išaugo keturis kartus, nepaisant to, jog jų poveikis dar nėra deramai ištirtas.

Ekspertai teigia esantys nusivylę, kad iki šiol nebuvo išsamių tyrimų, nes britai keturiskart dažniau vartoja tokius medikamentus nei prieš 20 metų, o antidepresantų poveikis iki šiol nebuvo visiškai aiškus.

Tyrime pastebėta, jog farmacinės kompanijos dirbtinai keitė joms nepalankią statistiką ir slėpė mirties atvejus dėl vaistų.

Tyrimo autoriai apibendrina, jog prieš skiriant antidepresantus, pirmiausia reiktų bent išmėginti mankštas ir psichoterapiją.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.