Seime įregistruotos mokslu pagrįstos ir piliečių palaikomos alkoholio vartojimo mažinimo priemonės
0 (0)

Okupuoti alkopramones9

Šiandien Seime įregistruotas piliečių iniciatyvinės grupės „Už blaivią“ įstatymo projektas, kurį parėmė per 61 tūkst. Lietuvos piliečių.

Lietuvos mokslininkai jau daugybę metų pateikia priemones alkoholio suvartojimo mažinimui, kurios yra veikiančios, bet dažniausiai Seimo nariai yra kurti šioms ekspertų rekomendacijoms. Kurti todėl, kad galimai gauna pastovų užmokestį iš alkoholio pramonės, kad nepriimtų jų produkcijos vartojimą mažinančių įstatymų. Matydami tokią situaciją, piliečiai ėmėsi iniciatyvos ir keičia Alkoholio kontrolės įstatymą visuomenės valia.

Lietuva turi baisią problemą su alkoholio vartojimu, garsiau apie ją pradėta kalbėti po kraupių įvykių, kurie nutiko dėl su alkoholio vartojimu siejamu žmonių. Tačiau tuo labiau reikėtų ne tiek juos išskirti, kiek suvokti, kad statistika seniai byloja apie alkoholio daromą baisią žalą tiek visuomenės, tiek asmens sveikatai, tiek nusikalstamumui ir ekonomikai.

Įstatymo projekto pristatymas Seimo plenariniame posėdyje numatomas gegužės 31 d. Pagal įstatymą pateikimo stadijoje Seimo nariai nebalsuoja, kaip įprasta, nes jį teikia piliečiai. Įstatymą posėdyje pristato iniciatyvinės grupės atstovas.

Iniciatyvinės grupės „Už blaivią“ koordinatorius Juozas Dapšauskas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Klp parašė:

    Galime priimti kiek norime įstatymų ir kontrolių žmonės gers, nes jiems tai vienintelė pramoga ir atsipalaidavimo forma, kiek žmoniu gali ilsėtis ar atostogauti ar eiti į teatrą, koncertus kultūra miesteliuose virto už podukros vaidmenį todėl ten ir vyksta nusigėrimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.