Stebuklingi vaistai: minčių įtaka kūnui
0 (0)

Jo Marchant „Stebuklingi vaistai: minčių įtaka kūnui” (2016)
Išleido: Vaga
Vertė: Viktorija Uzėlaitė
Puslapiai: 400

  • Esate jautę adrenalino antplūdį, kai vos per plauką išvengėte avarijos?
  • Seiles, susikaupusias burnoje vien nuo minties apie rūgštutėlę citriną?
  • Jaudulį, netikėtai išgirdus mylimo žmogaus balsą?

Vienaip ar kitaip tikrai esate patyrę, kaip dramatiškai mintys veikia kūną.

Mokslo žurnalistė, genetikos ir medicininės mikrobiologijos mokslų daktarė Jo Marchant keliauja po pasaulį bendraudama su gydytojais, pacientais ir mokslininkais, tyrinėjančiais minčių įtaką kūnui per įvairius gydymo metodus: placebą, biologinį grįžtamąjį ryšį, hipnozę, socialinę sąveiką, meditaciją, religinio išgijimo stebuklus ir kt.

Autorė gilinasi į neurologijos ir genetikos sritis, kad praplėstų suvokimą apie mūsų pačių proto galimybių ribas, pamokytų, kaip jį pergudrauti ir pasitelkti į kovą su įvairiausiais negalavimais. Remdamasi pažangiausių tyrimų rezultatais, Jo Marchant įrodo, kad mąstymo įtaka sveikatai gali būti išmatuota moksliškai ir nėra vien tik iliuzija.

Gydančioji minčių galia – arba jos nebuvimas, šiandien tapo didžiulio karo su iracionaliu mąstymu lauku. Jo Marchant įsitikinusi, kad nors daug kame alternatyvios medicinos šalininkai ir klysta, tačiau nėra visame teisūs ir skeptikai. Mums nereikia atsisakyti racionalaus mąstymo, kad gautume naudos iš gydomųjų proto galių, mano ji. Dauguma tyrimų rodo, kad religingi žmonės yra emociškai ir psichologiškai sveikesni, kas apskritai teigiamai atsiliepia ir bendrai kūno sveikatai. Nors kyla dar nemažai prieštaravimų, bet didžiosiose ligoninėse vis dažniau stengiamasi integruoti konvencinę ir alternatyviąją mediciną.

Knygoje aprašyti moksliniai tyrimai parodo, kad paprasti žmonės, užuot pasitikėję mistiniais ritualais ir praktikomis, dažnai gali pagerinti savo sveikatą, tiesiog pasitelkę psichologinius, sąmonę ir pasąmonę veikiančius metodus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Jurgita parašė:

    Noreciau labai ja perskaityti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.