Emocinis šantažas
0 (0)

Dr. Susan Forward „Emocinis šantažas: kai artimi žmonės mumis manipuliuoja, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus“ (2019)
Išleido: Vaga
Vertė: Ieva Šimkuvienė
Viršelis: Živilė Adomaitytė
Puslapiai: 344
ISBN: 9785415025480

„Jei tik tu tikrai mane mylėtum…“
„Po visko, ką dėl tavęs padariau…“
„Kaip gali būti toks savanaudis…“

Girdėta? Tai tik keli emocinio šantažo – galingos manipuliacijos formos, kuria artimi žmonės grasina mus nubausiantys už tai, kad nesielgiame taip, kaip nori jie – pavyzdžiai. Emociniai šantažuotojai supranta, kad santykius su jais branginame, žino pažeidžiamiausias mūsų vietas ir didžiausias paslaptis. Jie yra mūsų motinos, tėvai, partneriai, vadovai, bendradarbiai, draugai ir mylimieji. Kad ir kaip šantažuotojams rūpėtume, jie naudojasi intymiausiomis žiniomis apie mus, kad gautų, ko siekia: priverstų mus paklusti.

Knygoje Emocinis šantažas: kai artimi žmonės mumis manipuliuoja, keldami baimės, pareigos ir kaltės jausmus bestselerių autorė Susana Forward narsto santykių, kuriems kenkia manipuliacija, anatomiją ir pataria, kokiais būdais, tapus emocinio šantažo taikiniu, įmanoma apsiginti. Skaitytojai gali tuoj pat pradėti taikyti autorės pateiktus praktinius scenarijus ir komunikacijos technikas, padedančias stiprinti tarpusavio santykius ir emocinio šantažo voratinklį sutraukyti visiems laikams.

Susana Forward – pasaulyje garsi psichologijos mokslų daktarė, dėstytoja, grupinių terapinių užsiėmimų ir mokymų vadovė. VAGOS leidykla yra išleidusi jos bestseleriais tapusias knygas Toksiški tėvai: kaip atsikratyti skaudžios patirties ir susigrąžinti savo gyvenimą bei Toksiški uošviai: taikios strategijos, kaip apsaugoti santuoką.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.