Venkite vertintojų ir nevertinkite patys
0 (0)

© Volha Kavalenkava

Joks žmogus nėra visažinis, tad niekada tiksliai nėra galimybės žinoti, kas yra gerai, o kas – blogai. Jei kažkas ir žino , tai nebent tik pats ponas Dievas. Žmogui ir nereikia šito žinoti, kitaip jis jau nebūtų žmogus. Jis tik gali turėti savo nuomonę. Žmogus kuris žino, kas gerai ir kas blogai, serga didybės manija.

Štai ką pasakoja vienas psichoterapeuto M. Litvako mokinys, kuris atsikratė didybės manijos ir liovėsi vertinti kitų žmonių poelgius.

„Kai tik atsikračiau didybės manijos, iš karto pajutau didžiulį palengvėjimą. Akimirksniu išsivadavau iš daugybės rūpesčių. Kurti santykius su žmonėmis tapo kur kas lengviau, na, visai lengva. Tereikia nuspręsti koks žmogus yra skirtas man. Pavyzdžiui, kai kurių laikraščių bendradarbiai man yra geri. Jie publikuoja mano straipsnius. Kokie jie žmonės, tegul sprendžia Dievas. Tegul man apie juos kalba blogai, aš paprasčiausiai neklausysiu ir toliau su jais bendrausiu. ar atvirkščiai – jei žmogus man netinka, aš su juo nebendrausiu, kad ir kaip gerai apie jį kalbėtų. Bet aš nesakysiu, kad jis blogas. Tiesiog man netinka. Geras jis ar blogas, ne mano reikalas. Kai žmogus atsisveikina su didybės manija, jis turi tik vieną rūpestį – ugdytis asmenybę. Toks gyvenimas teikia daug džiaugsmo. Ir nesvarbu, kad kitas tuo metu įsigijo vasarnamį, nusipirko automobilį, susitiko su Anglijos karaliene. Didybės manijos atsikratęs žmogus tampa savimi. Kiekvienam – sava laimė!”

Tad venkite vertintojų ir nevertinkite žmonių – geri jie ar blogi – patys.

Pagal: Michail Litvak (2013). Kaip sužinoti ir pakeisti likimą: gabumai, temperamentas, charakteris. Kaunas: Luceo. 322 p.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. aaa parašė:

    žinoma, kam vertinti. O prikuria visokių lygių teisių kontrolierių, pažymių knygučių, atestacijų, komisijų, teismų ir kalėjimų. Kažkam vis negerai ir negerai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.