10 klaidų, kurių reikia vengti per pirmą pasimatymą
0 (0)

pasimatymas

Nesvarbu, ar su partneriu gyvensite ilgai ir laimingai tarsi pasakoje, ar tik keletą kartų drauge nulėksite į naktinį klubą, kiekvienuose santykiuose pradžia yra svarbi. Tai – pirmasis pasimatymas, rašo „The Guardian“.

Turbūt kiekvienam iš mūsų yra ne kartą tekę eiti į pirmą pasimatymą. Kai kurie sutikti žmonės būna beprotiškai patrauklūs ir spinduliuoja energija, o kiti atrodo tarsi visiški suvargėliai. Pasimatymuose tenka sutikti ir sociopatų ir socialinių darbuotojų, modelių ir visiškų nevykėlių.

Kartais, neprabėgus net 20 minučių jau esate tikri, kad pasimatymas nevykęs ir imate mintyti, kaip kuo greičiau „tepti slides“. Būna ir tokių pasimatymų, kurie ne šiaip nuobodūs, o visiškai košmariški. Vis dėlto pirmieji pasimatymai gali išmokyti daug apie žmones.

Kartais nepažįstamasis, su kuriuo leidžiate laiką, bando mandagiai atsikosėti prisidengęs burną ranka, kartais paslapčia pasikrapšto nosį. Gali nutikti ir taip, kad esate pakviestas susitikti bare, kuriame vos už trijų staliukų sėdi jų buvęs partneris. Galbūt mes patys tapome kažkieno blogiausio pasimatymo herojais, o gal esame tiek kartų nusivylę pirmaisiais susitikimais, kad įvardinti patį prasčiausią būtu sunku.

Vis dėlto, jei norite palikti gerą įspūdį, verta atsižvelgti į šiuos 10 punktų, nes tokie poelgiai neabejotinai sugadins jūsų vakarą.

1. Nevėluokite (ir nepasirodykite pernelyg anksti). Koks yra greičiausias būdas užtikrinti, kad sudarysite žmogui blogą įspūdį dar prieš susitinkant? Vėlavimas. Jei taip jau nutiko, geriau pasiruoškite tikrai gerą pasiteisinimą. Galbūt verta pasakyti, kad gelbėjote kačiukus iš degančio pastato? Vis dėlto patartina atvykti trimis ar penkiomis minutėmis vėliau, kad sukurtumėte mažytę intrigą, o tuomet pasirodytumėte spinduliuodami grožiu ir žavesiu. Tačiau jei suplukę pasirodysite dar vėliau, o nuo jūsų dvelks alkoholio ar cigarečių kvapas – galite net nesvajoti, kad pasimatymas bus pavykęs. Jei atvyksite gerokai per anksti, taip pat nieko gero nepešite. Paprasčiausiai iššvaistysite labai daug nervų laukdami.

2. Neprasitarkite, kad šniukštinėjote socialiniuose tinklalapiuose. Tai, kad šiuolaikinių technologijų eroje prieš eidami į pasimatymą patikrinate potencialaus partnerio socialinių tinklų paskyras – akivaizdu. Turbūt kiekvienas, kuris yra buvęs daugybėje pasimatymų, vos per 10 minučių naudodamasis „Google“ sugebėtų surasti tiek informacijos apie būsimą pašnekovą, kad galėtų įsidarbinti slaptuoju agentu. Vis dėlto geriau leiskite žmogui pačiam papasakoti apie save ir neprasitarkite, kiek daug jau apie jį iššniukštinėjote, nes galite pasirodyti, kaip tikras persekiotojas.

3. Nekalbėkite apie buvusiuosius. Niekam nerūpi jūsų buvę partneriai. Tai nereikalinga informacija, apkerpėjusi išgyventu sielvartu, apgailestavimais ir nepasiteisinusiomis viltimis. Buvusieji ir buvusios turi likti praeityje, taip pat kaip platėjančios kelnės, Eldoradas ar jūsų paauglystės dainų kasetės. Žmogus, su kuriuo pirmąkart vakarieniaujate, nenori girdėti apie neištikimybės paliktas žaizdas, klaikias atostogas ar nieko vertas dovanas. Visada lieka tikimybė, kad, išgirdęs visą šios bereikalingos informacijos srautą, pirmąkart jus regintis žmogus pagalvos, kad galbūt jūsų buvęs partneris buvo teisus. Taip pat nepasakokite ir apie nuostabius laikus, praleistus kartu su savo buvusia aistra. Tokiu atveju, kodėl jūs sėdite tame pasimatyme ir kankinate žmogų kalbomis apie prarastą dievaitį ar dievaitę? Pirmojo susitikimo metu užtenka pasakyti, kad kurį laiką buvote vieniši, o dabar ieškote kažko daugiau.

4. Jokių kalbų apie pasimatymus. Jei būtų apdovanojimai skirti prasčiausioms pokalbių temoms per pasimatymą, „jūsų susitikinėjimų dramos ir pasimatymai iš esmės“ jau lygintų suknelę ir repetuotų padėkos kalbą. Išvardyti nepavykusių pasimatymų sąrašą yra pati prasčiausia marketingo kampanija, kurią galite pasirinkti, kad paliktumėte žmogui gerą įspūdį. Jei manote, kad sužavėsite pašnekovą ironiškais pastebėjimais apie programėlę „Tinder“ ir dūsavimais, kaip viskas sudėtinga skaitmeniniame amžiuje – klystate. Iš tiesų jūs pasirodysite kaip meilės nesulaukianti žuvelė, kurią visi kiti pagavo, apkandžiojo ir išmetė atgal į jūrą. Pasimatymo metu šnekėkite apie savo pomėgius ir apie tai, kas laukia ateityje. Suraskite, kas jus sieja. O jei nesuvaldomai norite pasiskųsti apie savo nepavykusių pasimatymų virtines, geriau imkitės rašyti tinklaraštį.

5. Pokalbiai apie politiką ir seksą – prastas pasirinkimas. Kalbos apie politiką visiškai neseksualios, maža to, galite prišaukti rimtą ginčą. Toks pašnekesys gali jus ne tik suerzinti, bet ir visiškai išvesti iš kantrybės. Jei manote, kad, lyg romantinėje komedijoje, jūs įsiveltumėte į ugningą ginčą, o galiausiai partnerį užvaldytų beprotiška pykčio kurstoma aistra, kuri baigtųsi beviltišku įsimylėjimu – vėlgi klystate. Tokie fantastiniai scenarijai lieka tik televizijos ekranuose. Įsivaizduokite, jei jūsų partneris degant romantiškai žvakių šviesiai staiga tėkštų itin prieštaringą nuomonę apie imigraciją, seksizmą ar žmones, kuriems reikalinga parama? Ką darytumėte tokiu atveju? Bandytumėte pakeisti tokią nuomonę ir įrodyti savo tiesą? Politikos geriau griebkitės tuomet, kai norite nubaidyti nepatrauklius keistuolius. Be to, gali būti, kad jūsų pašnekovas puikiai išmano politiką ir turi tokią tvirtą bei argumentuotą nuomonę visais klausimais, kad nebeturėsite ko pridurti ir teks raudonuoti iš gėdos. Be to, sekso tema taip pat yra lyg nuodai pirmajam pasimatymui. Įsivaizduokite, kad susitikote su žmogumi, kuris ima girtis, kad prieš kelis metus permiegojo su „X Faktoriaus“ finaliste. Nei vienas žmogus, kurį ką tik sutikote, nenori žinoti apie jūsų paskutinį nuotykį lovoje. Galbūt jį labiau domintų ateinantis kartas.

6. Nesišaipykite iš partnerio skonio. Pašaipos iš kitų žmonių pomėgių įspūdį gali padaryti tik nesubrendusiems paaugliams mokykloje. Kiekvienas labai vertina savo pomėgius ir turi išskirtinį skonį. Jiems gali patikti visiškai kitokie serialai, filmai, knygos ar muzikos stilius, galbūt jie renkasi neįprastą aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdą. Net ir tokiu atveju, kai žmogaus skonis jums atrodo visiškai keistas, negalite jo teisti ir tikėtis, kad tas asmuo su jumis ir toliau maloniai bendraus.

7. Abejingumas nežavi. Nemėtykite savo partneriui lėkštų komplimentų, kurie niekam nepadarys įspūdžio. Geriau pagirkite partnerio humoro jausmą, karjerą, išvaizdą, žinias bei stilių. Jei nesugalvojate nieko panašaus, geriau paprašykite padavėjo atnešti stipresnį gėrimą.

8. Nesinaudokite telefonu. Jei pasimatymo metu labiau domina telefonas, nei priešais sėdintis pašnekovas, geriau jau šliūkštelėti į tą žmogų gėrimą. Toks gestas bent jau akivaizdžiai parodys jūsų savijautą ir nuomonę. Parodykite bent šiek tiek pagarbos ir palaukite, kol partneris nupėdins į tualetą, o tada jau pulkite rašyti visiems savo draugams, kad jūsų pasimatymas toks nevykęs, jog tas žmogus užmigdytų net ir siaubo filmų herojų. Be to, nenustebkite, jei tas asmuo pasislėpęs tualete savo draugams rašo visiškai tą patį.

9. Nepiknaudžiaukite alkoholiu. Visiškiems abstinentams pirmas pasimatymas gali būti nelengvas, nes taurė vyno ar vienas bokalas alaus suteikia drąsos ir paspartina susipažinimo procesą. Tačiau neperženkite ribos. Mat vieną akimirką galite aktyviai šnekučiuotis, o kitą jau vapėti visiškas nesąmones. Jei pastebite, kad galva ima suktis per daug, geriau užsisakykite puodelį kavos. Vis dėlto sveikas alkoholio kiekis šiek tiek pašiltina bendravimą tarp dviejų nepažįstamųjų. O jei jūsų partneris gurkšnoja vieną taurę vyno po kitos, o jūs tik siurbčiojate žalią arbatą, pokalbis su juo gali tapti įdomus it su medūza.

10. Pastebėkite abipusę simpatiją. Jei jaučiate iš partnerio simpatiją ir ji abipusė, nepraleiskite šanso ir drąsiai pasakykite, kad puikiai leidžiate laiką. Užsisakykite po papildomą kokteilį ir pratęskite malonų vakarą dar keliomis valandomis.

Parengė lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.