10 kliūčių tarp Jūsų ir Nuostabaus Gyvenimo
4.1 (14)

Sylvia Zhou / Unsplash

Dešimt dažnų kliūčių skiriančių žmones nuo Jų Nuostabaus Gyvenimo:

1. Neužbaigti darbai. Išsivaduokite nuo praeities, išsiaiškinkite ir užbaikite visus nebaigtus reikalus. Užbaikite iki galo viską, ką esat pradėję: projektą, dietą, konfliktą, prisiimtą įsipareigojimą – jį įvykdę, pavedę kitam žmogui ar tiesiog atsisakę.

2. Dabarties ignoravimas. Šiandien – tai tų „šiandien“ rezultatas, kurie buvo iki dabar. Gerai nugyventa dabartis natūraliai lemia nuostabią ateitį. Išsaugokite eurą šiandien, ir Jūs turėsite daugiau pinigų rytoj. Suvalgykite 500 kalorijų mažiau šiandien, ir Jūsų svoris sumažės rytoj. Tik tai, ką mes darome šiandien, lemia mūsų ateitį.

3. Prioritetų nebuvimas. Niekada neužsiimkite kažkuo, kas Jums patinka, vien todėl, kad tai Jums tiesiog labai patinka. Jei tiesiog reaguosite į artimiausius Jūsų aplinkoje pasitaikančius daiktus – Jums niekada neužteks laiko tikrai svarbiems dalykams. Neskirstykite laiko pagal prioritetus. Skirstykite prioritetus pagal laiką. Kitaip tariant – išmokite atlikti pirma kas svarbu dabar ir tik po to tai kas patinka.

4. Saviapgaulė. Melas sau – tai viena žalingiausių kenkimo sau formų. Pamąstykite ties tomis situacijomis, kai buvote nesąžiningi su savimi ir kaip tai galima būtų ištaisyti. Pavyzdžiui: „Niekada daugiau nemeluosiu sau, kad yra visiškai nesvarbu ką aš galiu kontroliuoti“, „Aš nustosiu apsimetinėti, kad išleisti daugiau nei uždirbu yra normalu.“

5. Pataikavimas kitiems. Jei visada sakote „Taip“, net gi tada, kai norite pasakyti „Ne“, Jūs būsite nelaimingi, nes tiesiog praradę savo gyvenimo kontrolę švaistysite laiką ir jėgas kažkokiam kitam žmogui, kai to visai nenorite, kai to Jums visai nereikia.

6. Jėgų švaistymas. Kasdieniai netikėtumai, krizės ir problemos neturėtų sekinti Jūsų jėgų. Stenkitės planuoti savo laiką ir išvengti, kiek tai įmanoma, neorganizuotumo ir įvairiausių nemalonių netikėtumų dėl paprasto savo neapsižiūrėjimo. Padarykite sąmoningą pasirinkimą: supaprastinkit užduotis, sutvarkykite aplinką ir gyvenimą, kad galėtumėte palaikyti nuolat tą gyvenimo stilių kuris Jums tinka.

7. Skundai vietoj klausimų. Jūs gausite tiek, kiek paprašysite. Skundas – tai pasyvi emocija. Išmokite sąmoningai ir aiškiai pasakyti žmonėms ko Jūs norite, o ne skųstis tuo, kas Jums nepatinka.

8. Nepakankami ištekliai. Be reikiamų išteklių, visi Jūsų sprendimai paremti trūkumu: pinigų, laiko, energijos. Tai lems klaidas ir nuostolius, prarastas geras galimybes. Nuosekliai mažinkite, ribokite, paprastinkite savo gyvenime vienus ar kitus dalykus, kol sukaupsite gerą laiko, pinigų ir energijos atsargą. Tik tada pradėkite.

9. Trūkumų slėpimas. Tegu Jūsų ydos ir trūkumai padės būti labiau sąžiningais. Praneškite žmonėms: „Aš nelabai moku saugoti paslaptis, prašau, nepasakokite man to, ką aš galėčiau vėliau išplepėti.“, „Aš nekantrus, tad būčiau dėkingas, jei pasakysite man išsyk, kai aš paprašysiu kažko, kas Jums pasirodys ne visai suprantama ar priimtina.“.

10. Norai vietoj planavimo. PRADĖKITE! Darykite ką nors! Jei tiesiog sėdite „norėdami“, kad kažkas įvyktų savaime, Jūs vargu ar to sulauksite. Susikurkite konkretų veiksmų planą ir įgyvendinkite jį.

Įvertinkite!
[Balsavo: 14 Vidurkis: 4.1]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.