30 žalingų įpročių ir įsitikinimų, kuriuos būtina paleisti
0 (0)

Dažniausiai siekti tikslo mums trukdo mūsų pačių susikurti dalykai. Įpročiai, įsitikinimai, mintys, mažos ir didelės baimės. Taip neturėtų būti. Psichologas Mark Tschernoff siūlo paleisti trisdešimt žalingų įpročių, kurie mus stabdo ir žaboja. Paleiskime juos – tik tada geriau pajusime, aiškiau mąstysime ir laimingai gyvensime. Juk jei ir toliau gyvensime su savo „sulaužytais“ įpročiais, tik laiko klausimas, kada „sulūšime“ patys…

1. Paleiskite impulsyvumą. Neverta krėsti nepataisomų kvailysčių vien todėl, kad supykote ar praradote ūpą.

2. Paleiskite nepasitenkinimą smulkmenomis. Gyvenimas per trumpas, kad bambėdami registruotume viską, kas mums nepatinka. Jei jūsų gyvenime yra žmogus, nusipelnęs antro šanso – suteikite jį. Pradėkite naują, laimingą ir gražų santykį. Arba nutraukite jį visiems laikams.

3. Paleiskite mintį, kad visi kiti yra geresni. Jei… už tvoros žolė žalesnė, tai i nėra ko į tą pusę ir dėbčioti. Nustokite lyginti. Nustokite skųstis. Pradėkite laistyti žolę sau po kojom.

4. Paleiskite ribojančius įsitikinimus. Retkarčiais sustokite ir paklauskite savęs: ar tai, ką aš manau, tikrai yra tiesa? Graudu ir juokinga, tačiau dažnai mes patys sau užpudriname smegenis ir įtikime, kad viena ar kita mūsų „patirtis“ yra ne mūsų pačių susikurta istorija, o tikra ir nepajudinama realybė. Tačiau tai, kad jūs taip manote, nepadaro to realybe. Tai, kad jūs norite, kad taip būtų, nepadaro to realybe.

5. Paleiskite pasenusius idealus. Augimas yra skausmingas. Tačiau galiausiai nieko nėra skausmingiau, nei būti įstrigus ne savame gyvenime, kažkur, kur praleidai per daug laiko, kad pripažintum sau, kad tau čia negera.

6. Paleiskite praeities tragedijas. Jūs nesate tai, kas jums buvo nutikę. Jūs esate tai, kuo pasirinkote būti šią akimirką. Paleiskite tai, kas buvo ir ženkite žingsnį į naują gyvenimą. Pirmas ženklas, kad esate teisingame kelyje ir darote tai, ką turite ir norite daryti – tai, kad nustojate gręžiotis į praeitį.

7. Paleiskite norą išvengti problemų. Jūs nepakeisite to, su kuo atsisakote susidurti akis į akį. Vienintelis būdas išspręsti problemą – pažiūrėti į ją ir rasti būdą, kaip ją išspręsti. Juk jei ji neišsprendžiama – tai jau ne problema. O gyvenimas be problemų – neįmanomas. Atsisakydami matyti problemas, mes atsisakome didelės dalies gyvenimo.

8. Paleiskite smulkius dirgiklius. Neleiskite smulkmenoms griauti jūsų laimės. Įtampą ir neigiamas emocijas kelia ne daiktai ir įvykiai, o tai, kaip jūs į juos reaguojate. Subalansuokite savo požiūrį, ir dirgiklių nebeliks.

9. Paleiskite įsitikinimą, kad kiti – „normalesni“ už jus. Normalūs yra tik tie žmonės, kurių jūs pakankamai gerai nepažįstate.

10. Paleiskite santūrumą ir neprieinamumą. Visi mes mokomės žmogiškumo. Nevenkite akių kontakto. Nesislėpkite už daiktų. Dažniau šypsokitės. Labiau atsiverkite. Išklausykite kitų žmonių istorijas.

11. Paleiskite mintį, kad kai kurie žmonės prastesni už jus. Net jei savo esamą padėtį pasiekėte titanišku triūsu, nepamirškite, kad žmogus pats vienas nesugeba pasiekti aukštumų. Kas nors jumis tikėjo, kas nors skatino, galbūt finansavo. Rodykite dėkingumą ir taip pat elkitės su kitais. Ką atiduosite, tą galiausiai ir gausite. Dar niekas nepelnė pagarbos silpnesniųjų fone. Netingėkite, pabandykite apie žmones spręsti tik išklausę jų gyvenimo istorijas. Būkite kuklūs. Būkite atviri ir žmogiški. Būkite geri kaimynai.

12. Paleiskite mintį, kad esate priklausomi nuo materijos. Jūs – nepaprastas žmogus, egzistuojantis visiškai atsirai nuo šiame pasaulyje įgytų materialiųjų gėrybių. Nepamirškite išlaikyti kuklumo. Galiausiai tik du dalykai atskleidžia tikrąją jūs esmę: jūsų kantrybė kritiniais gyvenimo momentais ir jūsų požiūris geriausiomis gyvenimo akimirkomis.

13. Nustokite geisti to, ko jums iš tikrųjų nereikia. Nesureikšminkite kainos, kreipkite dėmesį į turinį. Atminkite – turtai lengviau ateina pas tuos, kuriems reikia mažiau, nei pas tuos, kurie vardan materialiojo gerbūvio dirba visa daugiau ir daugiau.

14. Paleiskite išorinės laimės paieškas. Gyvenime turime kurti savo vidinę šviesą, nuo kurios ir prasideda laimė. Tad pradėkite rytą skaitydami pozityvias mintis – teigiamai praleisite visą dieną. Fiksuokite dėmesį tik į teigiamus dalykus ir galimybes, tik tada jausite pakylėjimą darydami didžius ir gerus darbus.

15. Paleiskite norą sulaukti padėkos už kiekvieną atliktą veiksmą. Nesirūpinkite tuo, ką gausite už kiekvieną poelgį. Jei darote gera kitiems, būtinai nutiks kas nors gero ir jums. Jūs jau gimėte su gebėjimu pakeisti kitų gyvenimus. Nepraraskite jo.

16. Paleiskite visą „baltą melą“. Kaip jūs pelnote pasitikėjimą? Verta pradėti nuo sąžiningumo ir darbštumo. Vykdykite tai, ką pažadate. Atsiprašykite, jei buvote neteisūs. Tapkite tokiais, su kokiais jūs patys norėtumėte bendrauti ir drauge leisti laiką.

17. Paleiskite veidmainystę. Jei nesimeldžiate, kai jums gera, nėr ko melstis, ir kai jums blogai.

18. Nustokite pirmenybę teikti svetimiems poreikiams. Atiduokite tik tiek, kiek galite sau leisti, nesileiskite išnaudojami. Išmokite girdėti kitų bėdas, tačiau nenerkite į jas stačia galva, nuskriausdami tuo save.

19. Paleiskite nepasitikėjimą intuicija. Baimė nužudo daugiau svajonių, nei nepavykę bandymai. Neleiskite baimei užtrenkti jūsų duris į naujas galimybes. Kasdien padarykite ką nors, ko anksčiau bijojote. Kuo mažiau bijosite ir labiau pasitikėsite intuicija, tuo dažniau ji pateisins jūsų lūkesčius. Išmokite jausti visus savo pojūčius, įsiklausykite į savo vidinį balsą.

20. Nustokite laukti fėjos-krikštamotės, kuri atskris ir pakeis jūsų gyvenimą. Atminkite, jums nebūtina turėti tobulą veiksmų planą. Kartais verta tiesiog pabandyti atsiriboti nuo kylančių abejonių ir pastebėti tai, kaip viskas bus. Tiesiog darykite geriausia, ką galite, kol nežinote, kaip tai padaryti idealiai. Vos ėmę bandyti, galite sulaukti milžiniškos sėkmės.

21. Paleiskite poreikį daryti viską ir iškart. Tiesiog judėkite pirmyn. Tikrasis tikslas nėra ribotas laike. Nekaltinkite savęs. Tiesiogpadarykite viską, ką galite tiesiog dabar.

22. Nustokite manyti, kad sėkmė – tai „viskas arba nieko“. Vertinkite erdvę, esančią tarp dviejų kraštutinumų – sėkmės ir nesėkmės. Vertinkite tai, kas vyksta jūsų gyvenime: ko mokotės, kaip padedate mokytis kitiems, kaip augate, dalyvaujate įvairiausiuose procesuose. Ir svarbiausia – neleiskite sėkmei aptemdyti jūsų proto, kad nesėkmė neįsibrautų į jūsų širdis.

23. Paleiskite savikritiką. Jūsų kančios ir savikritika nieko neįkvepiai ir nemotyvuoja. Jei norite motyvuoti save ir aplinkinius, skleiskite džiaugsmą. Linksmai leiskite laiką. Mylėkite save, atleiskite sau, priimkite save. Ir visam laikui pamirškite atsiprašinėjančias intonacijas.

24. Paleiskite tuos, kurie mano, kad jūs nepakankamai patrauklūs. Atkreipkite dėmesių, bulimijos ir anoreksijos kamuojamų moterų yra kelis kartus daugiau, nei sergančių krūties vėžiu. Panaši statistika yra ir tarp vyrų. Mylėkite save tokius, kokie esate, juk tik taip jūs galėsite tapti dar nuostabesniais.

25. Paleiskite norą keistis tik tam, kad patiktumėte aplinkiniams. Keiskitės tik tam, kad taptumėte geresni ir gyventumėte geriau. Keiskitės tik siekdami naudos sau.

26. Paleiskite mintis, kad visi privalo jus mylėti. Visada atsiras žmonių, kuriems jūs nepatiksite, ką bedarytumėte. Pasistenkite nekreipti į tai dėmesio. Tai, ką žmonės mano ir šneka, atspindi tik juos pačius, o ne jus.

27. Paleiskite visą neigiamą įtaką. Jūs nesijausite gerai tol, kol jausite negatyvią išorės įtaką. Būkite su tais, su kuo jums jauku, o ne atvirkščiai.

28. Paleiskite mintį, kad atsisakę nemalonių jums dalykų ar santykių ką nors prarasite. Pasiduoti ir eiti tolyn – du visiškai skirtingi dalykai.

29. Paleiskite mintį, kad jau per vėlu pradėti su visu tuo aiškintis. Atminkite, visada geriau atsistoti ant pačio žemiausio laiptelio, nei gulėti svajojant, kaip kada nors užkopsite į patį viršų.

30. Paleiskite įproti atidėlioti. Nebeatidėliokite. Liaukitės tiesiog planavę, pradėkite veikti. Padarykite viską ką turite padaryti šiandien, ir rytoj atsidursite ten, kur ir svajojote būti.

Šaltinis: razlich.ru
Vertimas į lietuvių kalbą 108studija.lt
Iliustracija: Ian Dooley / unsplash.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

4 Responses

  1. PETRAS PIKSRYS parašė:

    Tikrai gražūs ir išmintingi patarimai. Bet….amžinai trūksta ryžto, noro, drąsos, laiko, pasitikėjimo savimi ir ….tas prakeiktas nuolankumas”O ką žmonės pasakys?”

  2. Anonimas parašė:

    Jeigu visa kas parasyta butu paprasta igyvendinti zmones butu tikrai laimingi.

  3. Tomas parašė:

    Labai taikliai!Aciu

  4. Agne parašė:

    Tikrai puikus patarimai,kaip sakoma ismokime tai pasakyti, sau koks skirtumas ką žmonės pasakys.Iki tokių patarimų reik ilgą kelią nueiti,kad pasiekti..😀♥👏👍🌺🌷

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.