4 įpročiai, kurie pagražins jūsų gyvenimą
0 (0)

Žmonės semiasi laimės iš įvairių šaltinių. Labai svarbu kiekvienam nustatyti, kokie įpročiai gali papuošti jo gyvenimą. Aristotelis sakė, kad laimė – tai veikla. Ką daro šiuolaikiniai gyvenimo ekspertai, psichologai ir psichiatrai, kad jaustųsi laimingesni? Ir ko galėtume pasimokyti iš jų mes, paprasti mirtingieji? Leidinio „Health“ žurnalistai paprašė trijų specialistų pasidalyti kasdienėmis strategijomis, kurios padėtų išsaugoti pozityvią nuostatą net stresinėse situacijose.

Įprasminkite viską, kas vyksta

Žodis „sąmoningumas“ paprastai sukelia asociacijas su joga ar meditacija. Iš tikrųjų apgalvoti tai, kas su jumis vyksta, galima ir mankštinantis, ir atliekant bet kokius fizinius darbus. Pasikartojantys judesiai – puikus fonas apmąstymams. Pavyzdžiui, tam tiktų plaukimas. Šis užsiėmimas būna gana ramus, nereikalaujantis didelės įtampos. 30–60 minučių, praleistų baseine, gali būti ideali meditacinė pertrauka įtemptą dieną.

Dėkokite

Tyrimai parodė, dėkingumo išraiška būna labai naudinga paties dėkojančiojo savijautai. Ji pagerina miegą, sumažina depresijos pavojų. Kai pajuntate nerimą, prisėskite ir sudarykite tų dalykų, už kuriuos turite būti dėkingi, sąrašą. Taip elgiasi psichoterapeutė iš San Antonijaus Kassy Howard. Sąrašas neleidžia jai susikoncentruoti į neigiamas emocijas ir atitraukia nuo tų dalykų, kurie stiprina stresą.

Bėgiokite

Reguliarios kardiotreniruotės – labai naudingas įprotis. Kassy Howard bėgiojimą laiko sveiko gyvenimo šaltiniu. Jis nuslopina stresą ir sukuria palankias prielaidas naujų idėjų svarstymui. Širdį treniruojantys pratimai skatina endorfinų išsiskyrimą. O šie hormonai pataiso nuotaiką. Palyginti nedidelis fizinis krūvis gali smarkiai pagerinti savijautą. Tyrimai parodė, kad lengvas fizinis aktyvumas duoda didesnę emocinę naudą už intensyvų sportą.

Bendraukite

Medicinos mokslų daktarė, žurnalo „Health“ psichologė Gail Saltz kiekvieną dieną specialiai skiria laiko ramiam bendravimui su vyru. Tai stiprina jų santykius ir padeda Gail jaustis laimingesnei. Bendravimas – bent kokių santykių pagrindas, bet romantiškam ryšiui jis turi ypatingos svarbos.

Psichologų atlikti neseniai susijungusių porų tyrimai, kurių rezultatai buvo aprašyti „Socialinių ir asmeninių santykių žurnale“, parodė, kad žmonos, kurios bendraudamos su vyrais slėpė savo emocijas, po kurio laiko jiems atšąla. Nesigėdykite ir neslėpkite savo jausmų, kalbėkite apie tai, ką jaučiate.

Gražina Vasiliauskienė | Alfa.lt
Iliustracija: pexels.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.