AA draugija taria „ačiū” ir kviečia į „Dėkingumo dienos” renginį
0 (0)

aa

Anoniminių alkoholikų (AA) draugija švenčia įsikūrimo pasaulyje 81-ąsias metines ir kviečia visuomenę į atvirus Dėkingumo dienos renginius, kurie vyks 2016 m. birželio 4 d. nuo 11 val. Vilniaus kultūros ir sporto rūmuose (Žirmūnų g. 1 E). Šiuo renginiu bus paminėtos ir 28-osios AA judėjimo Lietuvoje metinės.

Pasak renginio organizatorių, Dėkingumo diena – tai dar viena galimybė kuo plačiau atverti duris visuomenei ir ypač – žmonėms, kenčiantiems dėl alkoholio sukeliamų problemų. Su jais šventės metu savo sveikimo istorijomis ir patirtimi dalinsis AA draugijos nariai.

„Šios dienos nebūtų be tų draugijos narių, kurie praeityje skyrė daugybę savo laiko ir jėgų draugijos veiklai. Ji taip pat netektų prasmės be tų žmonių, kurie dar tik ieško kelio. Mums rūpi suteikti visą įmanomą informaciją kiekvienam besidominčiam”,- sako Dėkingumo dienos rengėjai.

Dėkingumo dienos tradicija Lietuvoje gimė prieš penkerius metus ir kasmet į šventę pritraukia vis daugiau susidomėjusių. „Tai liudija apie tokio renginio prasmingumą ir poreikį”,- sako Dėkingumo dienos organizatoriai. Pasak jų, gausiai dalyvauja ne tik draugijos nariai, bet ir jų artimieji bei kiti, besidomintys šio prieš aštuonis dešimtmečius įsikūrusio judėjimo veikla.

Šventės rengėjų teigimu, ši šventė – tai proga nuoširdžiai tarti „ačiū” AA draugijos pirmeiviams, kurių pastangų ir pagalbos dėka sveikimo žinia daugybei žmonių visame pasaulyje ir Lietuvoje suteikė galimybę išsivaduoti iš alkoholizmo gniaužtų. Tai taip pat dar viena galimybė padėkoti AA bičiuliams bei visuomenei. „Būtent šių žmonių sąmoningumo ir geranoriškumo dėka AA judėjimo siūlomos galimybės pasiekia vis daugiau tų, kurie dar kenčia dėl alkoholio vartojimo”,- teigia Dėkingumo dienos organizatoriai.

Programa

Nuo 10:00 REGISTRACIJA

11:00–12:00 ATVIRAS AA SUSIRINKIMAS
Anoniminių alkoholikų draugijos pristatymas

12:00–12:30 SPAUDOS KONFERENCIJA

12:30–13:15 ATVIRAS AA SUSIRINKIMAS
AA Dvylika žingsnių – siūloma sveikimo programa I d.

13:45–14:30
ATVIRAS AA SUSIRINKIMAS
AA Dvylika žingsnių – siūloma sveikimo programa II d.

14:30–16:00 PIETŪS MIESTE

16:00–17:00 ATVIRAS AA SUSIRINKIMAS
Anoniminių alkoholikų draugijos istorija

17:30–19:30 UŽDARAS AA SUSIRINKIMAS
Dovanai gavome – dovanai atiduodame

Trumpai apie AA draugiją pasaulyje

Anoniminių alkoholikų draugija buvo įkurta Jungtinėse Amerikos Valstijose 1935 metais. Pirmieji draugijos nariai jau pakankamai ilgą laiką išbuvę blaivūs, nutarė prabilti apie savo patirtį viešai ir 1939 m. buvo išleista knyga „Anoniminiai Alkoholikai”. Taip pat pasivadino ir draugija, kuriai tuo metu priklausė apie šimtas vyrų ir moterų. 1941 m. pabaigoje AA narių skaičius JAV ir Kanadoje jau siekė 8000. Po II-jo Pasaulinio karo draugija pamažu paplito visame pasaulyje. 2010 metais 180-je šalių buvo daugiau nei 115 000 AA grupių, jose – daugiau nei 2 000 000 narių.

Daugiau informacijos apie AA draugijos pasaulyje veiklą – www.aa.org

Apie AA draugiją Lietuvoje

Lietuvoje pirmoji AA grupė įsikūrė 1988 m. birželio 30 d. Pirmieji AA nariai rengė atvirus susirinkimus Vilniuje, rūpinosi knygų „Anoniminiai Alkoholikai” ir „Dvylika Žingsnių ir Dvylika Tradicijų” vertimu į lietuvių kalbą. Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 120 AA grupių. 14 lietuvių AA grupių veikia užsienyje (Airijoje, Anglijoje, JAV, Švedijoje).

Daugiau informacijos apie AA draugijos Lietuvoje veiklą – www.aalietuvoje.org

Telefono Nr. pasiteirauti: 8627 67288
El. paštas: aukstaitija.regionas@gmail.com

Lauksime atvykstant!

Pagarbiai,
AA Dėkingumo dienos renginių organizatoriai

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.