DARBUOTOJŲ PAIEŠKOS BEI ATRANKOS PROCESŲ YPATUMAI
0 (0)

Potencialių darbuotojų pritraukimas, jų vertinimas bei tinkamiausių kandidatų atrinkimas – tai trys itin svarbūs procesai, kuriuos profesionaliai ir rezultatyviai vykdo personalo atrankos specialistai, padedantys įvairiems verslo subjektams rasti geriausius potencialius darbuotojus, o aukštos kvalifikacijos specialistams rasti tobulai jų lūkesčius bei profesines ambicijas atitinkančias darbo vietas. Neįkainojamos žinios, patirtis, lankstumas, išskirtinis dėmesys kiekvienai įmonei, ieškančiai naujų komandos narių, yra tik dalis priežasčių, kodėl bendradarbiaujant su personalo paieškos ir atrankos agentūra yra pasiekiami maksimalūs rezultatai.

Potencialių kandidatų pritraukimo proceso ypatumai

Vykdant potencialių kandidatų pritraukimą, itin svarbų vaidmenį atlieka ne vienas veiksnys. Visų pirma, šio proceso metu personalo paieškos ir atrankos agentūra išsamiai susipažįsta su naujų komandos narių ieškančia įmone. Įmonės pažinimas yra vienas iš kertinių akmenų, nuo kurio priklauso viso proceso sėkmė, nes jis padeda ne tik geriau suprasti realius pačios įmonės poreikius, bet ir sukurti įmonei tinkamiausio potencialaus darbuotojo „portretą“. Tai, savaime suprantama, žymiai palengvina ir pačią paiešką.

Pažinus įmonę bei „nupiešus“ potencialaus darbuotojo „portretą“, galima pradėti tikslingą, puikius rezultatus garantuojantį kandidatų pritraukimo procesą. Tam panaudojami tinkamiausi įrankiai: į tikslinę auditoriją orientuotas darbo skelbimas, kurio platinimui parenkami populiariausi darbo skelbimų portalai, profesiniai ir socialiniai tinklai, taip pat pasitelkiami specifiniai paieškos ir pritraukimo metodai, įskaitant „galvų medžioklės“ metodą, „Google X-Ray“ paiešką, „Boolean“ operacijas ir t. t., įgalinančius ir pasyvių kandidatų pritraukimą.

Potencialių kandidatų vertinimo procesas

Rastus ir pritrauktus kandidatus yra būtina įvertinti. Kandidatų vertinimas pradedamas nuo gautų gyvenimo aprašymų peržiūros bei įvertinimo, atrenkant kandidatus, kurių išsilavinimas, darbo patirtis ir kiti kriterijai labiausiai atitinka būsimo darbdavio potencialiam darbuotojui keliamus reikalavimus. 

Atrinkus kandidatus pagal gyvenimo aprašymų įvertinimo rezultatus, pradedamas kompetencijų vertinimas, panaudojant pusiau struktūruoto interviu metodą. Asmeninės kandidatų savybės, jų vertybės, vaidmenys komandoje, kruopštumas, atidumas detalėms, klaidų aptikimo greitis ir kt. yra vertinami, panaudojant įvairius UNLOCK testus. Holistinis atrinktų kandidatų vertinimas „Tripod“ testais, esant poreikiui arba pageidaujant būsimam darbdaviui, norinčiam išsamesnio visų atrinktų kandidatų vertinimo, taip pat atliekamas labai dažnai, o jo rezultatai svariai prisideda prie sėkmingo darbdavio bei darbuotojo bendradarbiavimo. 

Daugiau apie potencialių kandidatų vertinimo proceso ypatumus ir kitus svarbius niuansus, vykdant darbuotojų paiešką bei atranką, galite sužinoti, sekdami šią nuorodą: https://emplonet.lt/klientams/darbuotoju-paieska-ir-atranka/

Potencialių kandidatų paieškos bei atrankos proceso užbaigimas

Personalo paieškos ir atrankos agentūros specialistai, įvertinę visus atrinktus kandidatus, potencialiam darbdaviui pateikia kandidatų aprašus, kuriuose nurodoma išsami informaciją apie kiekvieną iš kandidatų. Kandidatų aprašuose pateikiama informaciją apie tai, kokiomis savybėmis pasižymi konkretus kandidatas, kokios jo stiprybės, silpnybės bei galimos rizikos. Šiuose aprašuose taip pat pateikiami visų atliktų testų bei praktinių užduočių rezultatai.

Baigiamajame personalo paieškos bei atrankos proceso etape agentūros specialistai suorganizuoja potencialių darbuotojų ir darbdavio susitikimus, kuriuose, esant poreikiui ir darbdaviui išreiškus pageidavimą, dalyvauja ir patys. Agentūros specialistai taip pat informuoja darbdavio nepasirinktus kandidatus apie konkurso pabaigą bei pateikia darbdaviui išsamią galutinę ataskaitą apie visus atliktus darbus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.