Didžiausia santykių klaida – galvoti, kad pakaks meilės
0 (0)

meile

Visiems teko iki ausų įsimylėti ir šimtu procentų būti tikram, kad sutikai sau skirtą žmogų. Buvimas kiekvieną akimirką kartu, svajonės apie bendrą ateitį… Bet staiga ateina diena, kai santykiai nutrūksta. Išsiskyrimai – skausminga patirtis, po kurios dažniausiai klausiame savęs: „Kas atsitiko?“

Kai esame labai jauni, sunku išvengti didžiausios klaidos santykiuose. Galvojame, kad meilės pakanka, norint išlaikyti santykius. Ne jūs vieni. Daugybė žmonių daro šią klaidą ar yra ją darę. Tai – savęs pažinimo proceso dalis, rašo lifehack.org.

Kaip nedaryti didžiausios santykių klaidos

Gal netikite, kad didžiausia santykių klaida – galvoti, kad pakaks meilės? Ko dar gali reikėti santykiams? Atsakymas – daug ko. Jei kliaujatės vien meile, lengva pamiršti apie kitus veiksniu. Na bet nesijaudinkite – apžvelgsime, ko reikia santykiams.

1. Pasitikėjimas. Pasitikėjimas – tvirtas santykių pagrindas. Abu partneriai turi pasitikėti vienas kitu. Sukurti pasitikėjimu grįstus santykius reikia laiko. Pasitikėjimo yra, kai partneriai vienas kitą išklauso, rodo abipusę pagarbą, nekontroliuoja vienas kitos, sprendžia problemas sveikai, brandžiai.

2. Supratimas. Ne mažiau už pasitikėjimą svarbus supratimas, ir jis netgi svarbesnis už meilę. Kuo ilgiau esate santykiuose, tuo daugiau jūs ir partneris keičiatės, vystotės kaip žmogus. Tai reiškia, kad pasikeis net jūsų asmeniniai poreikiai. Partnerio supratimas padės priimti pokyčius.

3. Pagarba. Norint išvengti didžiausios santykių klaidos, privalu gerbti partnerį. Atsiminkite – jūsų abiejų jausmai, vertybės svarbūs, norint kurti ir palaikyti gerus santykius. Rodyti pagarba net karščiausio ginčo metu – labai svarbu.

4. Komunikacija. Tikrai teko tai girdėti, bet pakartosiu – svarbiausia komunikacija. Komunikacija nėra tik kalbėjimas, tai ir klausymasis. Tai žinojimas, kad galite išreikšti jausmus be kritikos, jautimas, kad esate išklausomi, tikėjimas, kad santykiuose bus patenkinti jūsų poreikiai.

5. Reikia pabūti ir atskirai. Natūralu, kad visą laiką norisi būt su mylimu žmogumi. Deja, santykiams tai nėra naudinga. Svarbu atsiminti – būkite savimi, raskite laiko pabūti su savimi. Tai padeda išsaugoti identitetą. Nesate jo mergina / jos vaikinas – esate savimi. Jei partneriui norisi pabūti vienam ar su draugais, svarbu pritarti šiam sprendimui. Leidžiant kažkiek laiko atskirai, išvengsite didžiausios santykių klaidos.

6. Palaikymas. O jei sugalvosite mesti darbą ir atsidėti tapymui? Ar norėtumėte, kad partneris palaikytų jus? Tikriausiai taip. Besąlygiškas palaikymas rodo partneriui, kad jis visada galimi jumis pasikliauti. Tai reiškia, kad emociniu ir fiziniu lygmeniu jaučiatės saugūs.

Parengė delfi.lt
Iliustracija: Jairo Cajilima

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.