Kai žmogus mato tik kitų klaidas…
0 (0)

suo-akiniai

Nepraeina nė viena diena, kad kas nors iš pažįstamų nepadarytų klaidos. Aišku,  ir patys klystame. Vis dėlto dažniausiai kitų klaidas pastebime greičiau nei savąsias. Tuomet pradedame jaudintis dėl mažų ir didelių greta gyvenančių mielų žmonių nuodėmių ir imame svarstyti, ką jie padarė neteisingai, kaip jie turėjo pasielgti, ką būtume darę jų vietoje. 

Gal ne visada apie tai atvirai kalbame, bet slapta noriai reiškiame priekaištus kitiems dėl jų klaidų. Gal nuo to mums palengvėja, galime pasijusti šiek tiek geresni. Vis dėlto tai ilgainiui kenkia tarpusavio santykiams. Jei visą laiką matome tik žmonių klaidas, anksčiau ar vėliau tuos žmones prarandame. Ką gi daryti?

Kad ir kaip juokingai tai skambėtų, aštrus, mažiausią klaidelę žaibiškai pastebintis žvilgsnis yra tam tikras regos sutrikimas, tiksliau tariant – ypatinga trumparegystės forma. Jei žmogaus akys mato tik klaidas, joms būtinai reikia pagalbos: meilės akinių.

Tokie akiniai padės nepastebėti trūkumų ir ydų bei atskleis tik gerąją žmogaus pusę. Tuomet atrasime daug gražių meilės vertų dalykų ir visai nebesinorės gaišti laiko ieškant klaidų. Tiesiog nebus verta to daryti!

Pagal Werner ir Marion Kustenmacher’ių knygelę “100 priežasčių dėl ko verta gyventi”, (2005, 110-111 p.)
Foto: Braydon Anderson

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.