Kaip pakeisti gyvenimą, nekeičiant partnerio?
0 (0)

pora

Ar tai įmanoma? Ar įmanoma pakeisti gyvenimą taip, kad partneriai, kurie jau daug metų yra kartu, sugebėtų džiaugtis tuo, kas jau nebedžiugina? Nekeiskite partnerio – pakeiskite gyvenimą su juo. Nors atrodo, kad rutina jau naikina viską, dar turite galimybę tai pakeisti.

Prieš atsakydami į klausimą, ar įmanoma pakeisti gyvenimą, pagalvokite apie tai, kas iš tikrųjų jus erzina. Viena moteris pasakys, jog erzina tai, kad vyras palieka puodelį ant miegamajame esančio stalo, nors turėtų jį nunešti į virtuvę, be to, nuolat išmėto savo kojines. Portalas kobieta.onet.pl dalinasi patarimais, kaip kasdienybę paversti naujove.

Kita moteris pridurs, jog ją erzina dar ir tai, kad vyras jau nėra toks patrauklus kaip anksčiau, todėl ji renkasi filmą, o ne seksą.

Melancholikė pasakytų, kad mylimasis nesupranta jos jausmų, nepadeda, kai ji jaučia nuovargį. Štai turime dalykus, kurie erzina moteris – jie gali būti labai įvairūs. Kaip visa tai pakeisti?

Milijonas erzinančių dalykų

Yra labai daug, atrodytų, mažų, bet labai erzinančių dalykų. Tačiau tos smulkmenos vieną dieną susideda į vieną didelę problemą. Ką daryti?

1. Su dideliu pykčiu surašykite visus jūsų partnerio erzinančius veiksmus, net mažiausias smulkmenas.

2. Padalinkite visa tai į dvi dalis. Pirmoji – tai, su kuo galite susitaikyti. Ir antroji – tai, ko niekada negalėsite pakęsti. Ir tuos dalykus, kurie bus mažiau svarbesni – išbraukite.

3. Tada pasirinkite tas ydas, su kuriomis galėsite susitvarkyti pati. Tarkime, jeigu negalite pakęsti to, jog jūsų vyras neuždaro dantų pastos, – rinkitės tokią dantų pastą, kurios nereikia užsukinėti, juk šiais laikais didelis pasirinkimas.

Erzina, kad vyro žingsniai su jo šlepetėmis girdėti kitame kambaryje? Nupirkite jam tokias, kurios bus minkštos ir žingsniai bus tylūs. O senąsias išmeskite.

Pamatysite, kad daug ką galite pakeisti pati.

Pakvieskite į ramų pokalbį

Tai gali būti pokalbis prie vyno taurės arba pasivaikščiojimas parke, kuriame yra ramu, tylu. Kalbėkite su vyru taip, kad pasiektumėte rezultatą, nebandykite sukelti ginčą.

Nebandykite jo tiesiogiai kaltinti. Galite pasakyti taip: „Mylimasis, kai vakare žiūri televizorių gerdamas alų, jaučiuosi tokia apleista ir tau neįdomi. Aš taip pat jaučiuosi pavargusi po darbo dienos…“

Svarbu: turite išklausyti ir savo partnerio kritiką jums. Niekada nebūna, jog tik viena pusė yra kalta.

Galime jus nudžiuginti: dauguma moterų (vyrų taip pat) skundžiasi dėl sumažėjusio susidomėjimu antrąja puse vidutiniškai po 3 metų draugystės.

Tiek laiko reikia, kad žmonės atsikratytų iliuzijų ir pamatytų tiesą. Tada matome tikrą žmogaus veidą. Pastebime ir privalumus, ir trūkumus, nebelieka tokios paslapties. Tad jeigu su laiku mylimo žmogaus trokštame šiek tiek mažiau, dar nereiškia, jog santuoka byra.

Stebinkite vienas kitą

Geras seksualinis gyvenimas – būtinybė norint jausti fizinį bei psichologinį pasitenkinimą. Todėl, kai visa tai nurimsta, reikia įdėti šiek tiek darbo ir stengtis. Pastangos bei rezultatas yra susiję su kokia nors paslaptimi, naujove.

Jeigu gyvename pagal principą „darbas – namai, darbas – namai“, o laisvalaikį norime praleisti tiesiog gulėdami nieko gero. Rutina gali pražudyti santykius, jeigu nesistengsite ką nors pakeisti. Privalote stebinti mylimą žmogų. Taip, net po ilgo bendro gyvenimo – stebinti.

Lauke, miegamajame, virtuvėje – visur. Tai neturi būti kas nors ypatinga. Mėgstate keisti savo stilių, šukuoseną arba bandyti įvairius makiažus? Darykite tai. Būkite neprognozuojama savo vyrui.

Darykite tai, ką mėgstate, bet tuo pačiu metu bandykite šokiruoti, nustebinti. Jau girdžiu, kaip sakote: „Na, gerai, o ką jis? Neturi stengtis?“ Privalo. Tai jūsų abiejų darbas. Tačiau jeigu jūs pradėsite stebinti ir darysite tai kur kas dažniau, jis irgi norės stengtis dėl jūsų.

Jums reikia… bendro laisvalaikio

Kaip pakeisti santykius, jeigu po sunkios darbo dienos norisi pailsėti ir išsikalbėti, o jūsų mylimasis užsidaro savyje ir pats kovoja su savo stresu? Ką daryti, kai nebesinori kalbėti bei svajoti apie ateitį, diskutuoti apie vaikų auklėjimą ir aiškintis, ko norite iš santykių?

Atitrūkite nuo kasdienybės, net jeigu teks tai padaryti per prievartą. Psichologai tvirtina, kad santykius atgaivina bendri išgyvenimai. Tai nebūtinai turi būti ekstremalus sportas, pavyzdžiui, išsiruoškite paplaukioti baidarėmis.

Arba pavakarieniaukite tokiame restorane, kuriame maisto dar nesate ragavę. Taip pat pabandykite pakeisti savo elgesį, gerai būtų, jeigu susirastumėte naujų pomėgių, veiklos.

Moterys, atidarykite langus, išvėdinkite namus, perstatykite baldus, pasipuoškite nauja suknele. Judėkite ir keiskite gyvenimą į geresnę pusę. Jums pavyks.

Parengė Sabina Adamovič
Šaltinis: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.