Kaip paprastai ir teisingai pasakyti „ne“?
0 (0)

kaip-pasakyti-ne

Sėkmingas žmogus visada žinos kada, kodėl ir svarbiausia – KAIP pateikti tinkamiausią atsakymą įvairiausiose gyvenimo situacijose. Ypač, jei tas atsakymas yra visų taip vengiamas „ne“. Nustebsite sužinoję, jog laiku ir vietoje pasakytas šių dviejų raidžių derinys parodys ne tik išskirtinį Jūsų dėmesingumą, tačiau užtarnaus pagarbą bei pripažinimą tarp kolegų. Tad, kada ir kaip pasakyti “ne”?

1. Įsigilinkite į prašymą. Kiekvienam žmogui jo prašymas yra labai svarbus bei reikšmingas. Todėl net ir tais atvejais, kai niekuo negalite padėti, skirkite laiko prašymo esmės supratimui bei dėkite visas įmanomas pastangas surasti kitus galimus situacijos sprendimo variantus. Rezultatas: gerai suvokta situacija, kolegoms parodyta pagarba bei tinkamai priimtas sprendimas, kuriuo gali būti ir tas teisingasis „ne“.

2. Apibūdinkite savo viziją. Prieš priimant sprendimą ar atsiliepiant į pagalbos prašymą, reikia suprasti savo pasirinkimo priežastis, įvertinti asmeninius gebėjimus ir esamas aplinkybes, tuomet daug lengviau argumentuoti visus priimamus sprendimus. Sėkmingi žmonės visuomet turi savo tikslus, kuriuos nori pasiekti. Kodėl tai naudinga? Nes šie žmonės imasi darbų ir padeda kitiems tuo atveju, jei tai padeda juos pasiekti. Gal tai ir skamba savanaudiškai, bet juk tikslai nebūtinai yra pakilti karjeros laiptais ar uždirbti milijoną. Jis gali būti ir padėti surinkti X kiekį pinigų labdaringoms organizacijoms. Toks požiūris išlaikys aštrų požiūrį ir tikslingą judėjimą Jūsų asmeniniame ir profesiniame gyvenime.

3. Atsakykite iš karto. Niekada nedelskite ir atsakymą pateikite kaip įmanoma greičiau, ypač, jei iš karto nusprendžiate, jog atsakymas bus neigiamas. Taip sutaupysite savo ir pašnekovo brangų laiką bei parodysite, kad atsakingai žiūrite į priimtą sprendimą ir kito žmogaus prašymą. „Nemarinuokite“ laiko – taip aktualios ar probleminės situacijos bus išsprendžiamos greičiau ir efektyviau.

4. Paaiškinkite savo sprendimą. Niekada nebaikite pokalbio savo ištartu „ne“. Jūsų paaiškinimas, kodėl priėmėte tokį sprendimą parodo, jog jį rimtai apsvarstėte, žinote visus už ir prieš ir nusprendėte būti visiškai nuoširdus. Pašnekovas supras ir įvertins tai. O svarbiausia, kad neigiamo atsakymo nepriims asmeniškai bei ateityje su Jumis galės bendrauti atvirai ir nebijoti sulaukti net ir to jau girdėto „ne“.

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.