Kaip nutraukti vaistų vartojimą?
0 (0)

Klausimas: Noriu paklausti specialisto, kaip nutraukti vaisto Quetiapin vartojimą? Kelis mėnesius vartojau po 100 mg, dabar vartoju tik perpjovus tabletę, trupinėlį. Gydytoja man jį skyrė, nes blogai miegojau, verkdavau, bet depresijos nerado. Dabar vėl apsilankiau pas psichiatrę, papasakojau kas yra ir kokia bloga būsena ir liepė toliau vartoti. Nenustatė kas man yra ir toliau skiria tokius nuodus, jau nebežinau į ką kreiptis, visi susitarę kiša man šiuos nuodus, praradus viltį galvojau net apie savižudybę. Prašau patarkit, kaip nutraukti ir kokia tikimybė, kad per kelis mėnesius labai pripratau?

Agnė

Komentuoja psichologė, geštalto psichoterapijos praktikė Evelina Vasiljeva

Laba diena, Agne,

Ačiū už laišką. Kaip, kada, kiek ir kokius vaistus vartoti nustato gydytojas, šiuo atveju – psichiatras. Skirti vaistus, reguliuoti jų dozę nėra psichologo kompetencija, todėl šiuo klausimu negalime patarti.

Iš jūsų laiško suprantu, jog nesate patenkinta gydymu, galbūt jaučiatės neišgirsta ir tuo pačiu jums neaišku, kas jums yra. Simptomai nesitraukia, o vaistus, turbūt, dėl šalutinio poveikio, vadinate „nuodais”.

Tokiu atveju, verta pasikalbėti su psichiatru, paaiškinti ko jūs norėtumėte, kas jums nepatinka, tiesiai užduoti jums rūpimus klausimus apie savo sveikatos būklę, pasidomėti nemedikamentinio gydymo galimybėmis. O jeigu nepavyks, visada galite apsilankyti pas kitą psichiatrą.

Laiške užsimenate, kad turite minčių apie savižudybę, todėl rekomenduoju kreiptis pagalbos ne tik į psichiatrą, bet ir psichologą ir/ar psichoterapeutą. Be to, tyrimais nustatyta, kad medikamentinis gydymas yra daug efektyvesnis kartu taikant psichoterapiją. Galbūt, taikant psichoterapiją bus lengviau sumažinti, o gal ir visai atsisakyti vaistų vartojimo.

Psichologė Evelina Vasiljeva | Intuityvi | Intuityvi terapija | Tinklapis

Profesionali psichologinė pagalba >>
Nemokamos emocinės paramos tarnybos:

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.