Kvapų rinkinys svarbiausiems gyvenimo momentams prisiminti
0 (0)

Kvapai gali priminti begalę ypatingų akimirkų ir tarsi nukelti jus į skirtingas vietas skirtingu laiku. Mamos maisto kvapas gali priminti vaikystę, o kvepalai gali priminti jums pirmąją meilę. Būtent šiuo pagrindu buvo sukurtas kvapų atsiminimų rinkinys, rašo Independent.co.uk.

Šį rinkinį kartu su įmone „SuperSense“ sukūrusi Norvegijos kvapų tyrėja SisselėTolaas septynis metus rinko įvairiausius kvapus ir surinko net 7 tūkst. jų.

Rezultatas – dėžutė su trimis ampulėmis, kurių kiekvienoje yra po 1 iš 1500 taip vadinamų abstrakčių kvapo molekulių, neturinčio jokio konkretaus kvapo.

Norint susieti konkretų prisiminimą, pavyzdžiui, vaiko gimimą, su kvapu, žmogus turi atidaryti ampulę ir įkvėpti, kad tam tikras prisiminimas būtų susietas su abstrakčiu kvapu.

Vėliau šios ampulė atidarymas ir įkvėpimas turėtų nukelti žmogų į tą prisiminimą, o skysčiui išgaravus, jo galima užsisakyti ir ampulę vėl papildyti.

Turint omenyje tai, kad visus svarbiausius gyvenimo momentus be vargo galima fiksuoti telefone esančiomis kameromis, šis išradimas gali pasirodyti kiek keistas, tačiau pati kūrėja teigia, kad kvapų ir minčių susiejimas pakeičia tai, kaip žmogus vertina prisiminimus.

Tolaas pabrėžia, kad žmogus itin atsakingai apsvarsto, kokią gyvenimo akimirką jis nori susieti su kvapu, jis atsirinks tai, kas jam svarbiausia.

Susipažinusi su begale kvapų, ji pati teigia neturinti vieno mėgstamiausio: „Viskas yra įdomu, aš užsidegusi savo darbu. <…> man toli gražu ne viskas pavyksta, tačiau aš atrandu tiek daug netikėtumų ir šis aspektas yra tiesiog nuostabus. Kiekvienas kvapas turi labai daug potencialo“, – mintimis dalinasi Tolaas.

Parengė alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.