Meditacija „Vidinė šypsena“
5 (1)

Asociatyvi portalo foto, Diloka107 / premium license

Mūsų vaizduotė gali tapti puikia savigydos priemone…

Pirmas žingsnis. Kvėpuokite burna. Atsisėskite patogiai, nugara tiesi. Atpalaiduokite apatinį žandikaulį ir šiek tiek praverkite burną. Pradėkite kvėpuoti pro burną, negiliai. Tiesiog leiskite kūnui natūraliai kvėpuoti taip, kad kvėpavimas pamažu rimtų ir darytųsi vis labiau lengvesnis, tylesnis, vis labiau ir labiau paviršutiniškas, kol pajusite, kad apatinis žandikaulis bei visas kūnas giliai atsipalaidavo.

Antras žingsnis. Pajuskite šypseną. Kai atsipalaiduosite, pamėginkite įsivaizduoti ir pajusti šypseną, bet ne veide, o savo viduje. Tai ne lūpų šypsena, o vidinė, jūsų vidinės būties šypsena. Tiesiog šypsokitės tarytum pilvu. Tai subtili šypsena, ne šiaip kažkoks juokas, ji yra labai švelni, trapi, it rožės žiedas besiskleidžiantis jūsų pilve ir užpildantis savo aromatu visą kūną.

Kai atrasite šią šypseną, galėsite būti laimingi 24 valandas. Kai tik atsiras laimės stoka, tiesiog užsimerkite ir vėl susiraskite tą šypseną. Ji visada ten.

Pagal:

  1. Osho.com [Inner smile];
  2. Osho „Meditacija užimtiems žmonėms: streso įveikimo praktikos laiko medituoti neturintiems žmonėms“, (2019), 106 psl.
Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.