Narcizus pažinsite iš antakių?
0 (0)

Mokslininkai Miranda Giacomin ir Nicholas O. Rule iš Toronto universiteto, atliko eilę tyrimų, kurių dėka paaiškėjo, jog narcizus lengviausia atpažinti pagal jų antakius. Išsami ataskaita skelbiama – Journal of Personality.

Pirmajame eksperimento etape psichologai nufotografavo 39 studentus ir paprašė juos už pildyti Narcistinės asmenybės klausimyną (Narcissism Personality Inventory, NPI).  Vėliau nuotraukos buvo parodytos 28 tyrimo dalyviams, kurie turėjo pagal atvaizdus apsispręsti, kas, jų nuomone, iš minėtų studentų turi stipriau išreikštus narcistinės asmenybės bruožus. Paaiškėjo, kad respondentams labiausiai spėti padėjo viršutinė veido dalis.

Antrame tyrimų etape specialistai nufotografavo 121 studentą, vėl davė užpildyti NPI klausimyną ir susitelkė ties antakiais. Nedidelės fokus grupės darbe atsiskleidė, jog pagrindiniai narcizų požymiai yra tankūs ir platūs antakiai. Pagal šias charakteristikas jie buvo aptinkami dažniausiai.

Trečiame eksperimento etape tyrėjai nusprendė patikrinti šią hipotezę apklausdami 260 žmonių. Mokslininkai kiek paredagavo nuotraukas ir „narcistinius” antakius pridėjo paprastiems žmonėms bei atvirkščiai. Gauti duomenys parodė, kad respondentai buvo linkę dažniau laikyti narcizais tuos, kas turėjo jų antakius.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.