Paukštelio istorija
0 (0)

Asociatyvi iliustracija: Christian Søgaard / Unsplash

Artėjant žiemai darėsi šalta ir mažas paukštelis nusprendė skristi į pietus. Jis neapskaičiavo savo jėgų ir spračiai besikeičiančių klimato sąlygų, aukštai skrendant vėso gerokai stipriau nei keliauninkas įsivaizdavo. Sparnai ėmė stingti ir galiausiai skrajūnas krito bejėgis ant žemės, kažkokio suarto lauko viduryje.

Taip begulint neviltyje pasirodė karvė. Eidama pro šalį ji visiškai nepastebėjo keliauninko ir tvarkydama savo gamtinius reikalus paskandino nelaimėlį savo mėšle. Po kurio laiko paukštelis atkuto, jam pasidarė šilta ir gera. Dėl tokio netikėto išsigelbėjimo ir užplūdusio džiaugsmo kilo noras uždainuoti. Pro šalį sliūkinanti katė išgirdo jo čiulbėjimą ir priėjo arčiau, kad išsiaiškintų, iš kur čia toks garsas sklinda. Katė rado paukštelį ir jį atkasė. O po to suėdė.

Istorijos moralas galėtų būti toks, kad ne kiekvienas apdergęs yra priešas, kartais pagalbos galimybė pasireiškia iš labai netikėtų pusių. Ne kiekvienas ištraukęs mus iš mėšlo yra draugas, tam jis gali turėti ir kažkokių savų interesų, kurie gali ir nesutapti su mūsiškiais. Jei jums šilta ir gera, kartais saugiau tiesiog apie tai patylėti.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.