Turiu panelę: ji man nebeleidžia susitikti su draugėm
0 (0)

Jis-ir-jiKlausimas:

Turiu panelę, prieš pora mėnesių pradėjom draugauti. Man – 18, jai – 16. Ji jauna, praeityje ji yra patyrusi kelias nelaimingas meiles. Bet su ja „bendraujasi“ visai kitaip negu su jos bendraamžėmis draugėmis, atrodo lyg ji jau būtų nebe vaikas, nebegyvena fantazijų pasaulyje, su ja galima ir padiskutuoti/pafilosofuoti apie gyvenimą, o tai darau su savo draugėm (kuriom 18-19 m). Esmė tame, kad ją buvusieji išduodavo – staiga, netikėtai, pabėgdavo su kitom ir ji likdavo baisiai įskaudinta. Todėl, kol buvome draugai, yra sakius: „Esu sugadinta mergina”, nes ją yra keletą kartų įskaudinę ir dėl to jos požiūris į vyrus visai kitoks. Bet manęs tai neatbaidė, nes su ja jaučiuosi nerealiai laimingas, kaip ir ji su manimi. Aš jai norėjau įrodyti, kad esu kitoks negu kiti ir atrodė lyg tai pavyko. Bet deja… Kai mes pradėjom draugauti, ji man nebeleidžia susitikti su draugėm (net joms parašyti, paklausti, kaip laikosi), man jos buvo itin brangios ir artimos kol neturėjau panelės (nei su viena iš tų draugių nebuvome pora). Neleidžia susitikti, nes, pagal ją, kai susirandi merginą reikia kažko atsisakyti. Taip, sutinku, kad draugaujant pradedama mažiau laiko skirti draugams, draugėms ir pan. Bet visiškai atsisakyti draugių man nepriimtina, nes, kaip ir minėjau, jos pernelyg daug man yra padėjusios anksčiau, kad galėčiau į jas taip numoti ranka… Bet ir savosios panelės palikti nenoriu… Nė neįsivaizduoju, kaip draugei įrodyti, kad aš esu kitoks, kad aš nepabėgsiu su jomis. Juk jos mano draugės jau kone 2 metai! Jeigu seniau nieko nebuvo tarp mūsų, tai ir dabar nieko neįvyks. Kodėl ji taip galvoja: du metus tarp manęs ir tų draugių nieko nebuvo, tik buvome geri draugai, o štai ji atsirado mano gyvenime, ir būtent dabar aš imsiu su kuria nors iš draugių ir pabėgsiu…

Džošas

Atsakymas:

Sveikas, Džošai!
Dėkoju Tau už laišką ir pasidalinimą savo rūpesčiais bei jausmais. Kaip supratau, esi įsimylėjęs ir laimingas, kad susiradai šaunią panelę, su kuria Tau gera bendrauti ir būti kartu. Dėl to labai džiaugiuosi kartu su Tavimi.
Deja šią idilę griauna vienintelis Tave neraminantis dalykas – Tavo naujoji mergina pavyduliauja, kai bendrauji su savo senomis draugėmis. Tai Tu sieji su skausminga merginos ankstesnių draugysčių patirtimi. Tavo aprašyta situacija tikrai kebli, sunku įsivaizduoti, kad abu liktumėte prie savo norų visai nenusileisdami vienas kitam ir būtudami kartu, kai ji nori, kad nutrauktum šį bendravimą, o Tu nenori to daryti.

Taigi, visų pirma galima analizuoti šią situaciją suvokiant konflikto schemą – konfliktas atsiranda tada, kai asmeninė nuomonė tam tikru požiūriu yra svarbesnė negu santykiai.

Taigi jums abiems reikėtų pagalvoti, kiek galite nusileisti vardan jūsų santykių, pavyzdžiui, kiek bendravimo su draugėmis Tu galėtum atsisakyti, dėl Jūsų santykių.

Visų antra, iš Tavo laiško šiek tiek sunku suprasti, ką reiškia bendravimas ar nebendravimas su draugėmis. Kaip dažnai Tu joms rašai ar nori susitikti? Ką Tau reiškia šis susitikimas? Kiek jų yra? Galbūt bendraudamas su jomis Tu kompensuoji kažką, ko negauni iš draugės ir ji tai jaučiai?

Taigi, sunku objektyviai įvertinti, ar tikrai Tavo bendravimas su kitomis merginomis tėra tas pats, kas bendravimas su draugais vaikinai, nes kaip liaudyje sakoma: „tarp vyro ir moters draugystės nėra“. Žinoma, tai tėra mitas, bet ar tikrai savo bendravimu nesukeli pagrįsto nepasitikėjimo? Galbūt dėl jo nukenčia jūsų su drauge bedras laikas? Šie klausimai tebūnie skirti Tavo apmąstymams.

Dar savo laiške klausi: „Kodėl ji taip galvoja?“, bet juk pats ir atsakai į šį klausimą: „ją yra keletą kartų įskaudinę ir dėl to jos požiūris į vyrus visai kitoks“.

Kiekvienas žmogus turi skirtingą gyvenimo patirtį ir viską mato per savo prizmę. Visgi ir čia yra erdvės požiūrių pokyčiams. Tai ir būtų visų trečia, ir ko gero svarbiausia, – kiek tavo draugė pasitiki savimi ir kiek ji pasitiki Tavimi?

Dažnai pavydas siejamas su vidiniu nepasitikėjimu savimi, kad esi vertas turimų santykių, kad esi vertas meilės ir kad būsi mylimas. Dar dažnai žmonės neįsisąmoninina, kad perdėta kontrolė gali paskatinti priešingą, nei tikimasi, elgesį.

Žinoma, Tavo minėta panelės patirtis dėl neištikimų partnerių tikrai galėjo ją stipriai paveikti. Todėl nėra ko tikėtis, kad ji taip greitai pakeis savo požiūrį į pasitikėjimą. Šiame etape Tu:

  • Gali stiprinti merginos pasitikėjimą savimi – dažniau žarstytis (nuoširdžiais) komplimentais, pastebėti ir paminėti kuo daugiau draugės gerųjų savybių, dažniau kartoti, kokia ji Tau brangi ir nepakeičiama;
  • Gali į jūsų su draugėmis bendravimą įtraukti ir savo panelę. Kartais naudinga susitikti akis į akį su savo baimėmis, kad pamatytum, jog jos nėra pagrįstos. Galbūt tavo mergina norėtų supažindinti su Tavo draugėmis, susitikinėti su jomis kartu? Tuomet draugė matytų jūsų ryšių pobūdį ir nesijaustų, kad už jos nugaros kažkas slepiama;
  • Galų gale, galėtum savo elgesiu skatinti jos pasitikėjimą Tavimi – daugiau pasakoti apie savo laisvalaikį, kurį praleidžiate atskirai, apie bendravimą su draugėmis, daugiau laiko praleisti su mergina, būnant kartu nesukelti pagrindo pavydui elgdamasis dviprasmiškai ir t.t. Kaip sakoma: „kalbėk darbais, o ne žodžiais“ ir būk kantrus.

Taigi, kaip matai, Džošai, šią situaciją galite pakeisti tik veikdami išvien su drauge. Visgi, gali būti, kad merginos nepasitikėjimo savimi problemos yra labai gilios arba Tavo poreikis palaikyti stiprius ryšius su priešingos lyties atstovėmis labai stiprus, tada galima kreiptis į psichologą. Kad ir kokį kelią pasirinktum, linkiu sėkmės ieškant kompromiso su drauge ir džiaugiantis gražiais jaunystės ir artumo jausmais!

Psichologė Kristina Leščinskaitė
Mob. tel. 8 628 18476
El. paštas: psichologe.kristina@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

4 Responses

  1. Brigita parašė:

    Kvailas tas panų mąstymas dabar, jog vaikinai turi atsisakyti savo draugių. Ta įtampa negerai..žmogaus laimę kuria ne vienas žmogus, o daugelis dalykų į tai įeina..ir manau tas panelės nepasitikėjimas savimi privertė ją išduot kitiems vaikinams, nes ta įtampa, apribojimas labai trikdo.

  2. Vyt parašė:

    Keistas tas jaunų vaikinų požiūris į draugystę su priešinga lytimi. Suprask, ne tam lytys sutvertos. Ką tokio gali duoti draugė moteris, ko negalėtų draugas vyras? Nemanau, kad draugė moteris geriau supranta vyrą, nei draugas vyras. Turi, kaip pats sakai, ne pagal metus intelektualią panelę. Tai ir džiaukis ja, mėgaukis būtent JOS draugija. Ji yra tavo išrinktoji, ji ir turi būti ta vienintelė ir nepakartojama moteris (jei taip galima pavadinti) tavo gyvenime. Bent jau kol kas. Jei manai kitaip, matyt pats nesi pakankamai brandus, kad užtikrintum savo antrosios pusės saugumo ir ramybės pojūtį būnant šalia tavęs. Kai suvoksi savo santykių su mergina svarbą ir ypatingumą, nemanau, kad jausi poreikį turėti draugių haremą. Juk mergina jau buvo nudegusi ne kartą, tad nėra ko stebėtis, kad bando tave sulaikyti, nors ir ne pačiu tinkamiausiu būdu. Tai rodo tik viena – matyt esi jai labai svarbus, ir ji patikėjo, kad esi kitoks. Santykiai, pagrįsti baime netekti vienas kito, ilgainiui atsiduria aklavietėje. Gyvenime negali turėti visko. Dažnai tenka rinkti, dėlioti prioritetus. Štai tau puikus atvejis, kai turėtum susidėlioti tuos prioritetus savo santykiuose. Sėkmės.

  3. Džošas parašė:

    Su savo draugėm susitinkam itin retai, per mėnesį kartą, pasėdim visi kokioje nors kavinėje, ilga laiką. Visą vakarą. Nuo kokiu 18h iki pat vidurnakčio. Panelių būna 3-5 ir aš vienas vaikinas, aš kitoks negu kiti vaikinai, kai panelės sužino koks mano vidus labai šiltai priima. Kartą per mėnesį, man yra retai, kaip su tokiom artimom draugėm. Bet taip gaunasi kiekviena turi itin skirtingus gyvenimus. Tad rasti visiems laisvą vakarą, sunku. Bet kai randam, tai visi su malonumu leidžiam laiką. Aš jes branginu, kaip artimas, gera draugės, bet aš savąją panelę branginu gal dvigubai ar trigubai labiau negu drauges. Su draugėm tikrai labai šiltas ir nuoširdus bendravimas. Kas ant liežuvio ta iškart ir sakom, negalvojam, būnam ramūs, kad kažkas kažką pasakius tikrai nepradėsim skersom akim žiūrėti į je. Išsikalbam, labai atvirai kalbam, pasitikėdami vieni kitais išsakom gyvenimo problemas, papasakojam smulkmeniškai gyvenimo įvykius. Susirašom kartą per 7 – 10 dienų. Bijau, kad kai supažindinsiu je tai gali dar labiau išgasdinti, supykti, pamačius koks mūsų bendravimas (artimas. šiltas). Bet kaip ir minėjau, su panele bendravimas daug šiltesnis ir artimesnis. Kaip ir rašėte, su jom bendrauju vos ne kaip su savo vaikinų chėbryte. Na jo panelės, tad viena ir kita tema įsimeta apie gyvenimo filosofiją, ateities planus, antrasias puses ir pan. ko nebuna bachūrų tarpoje

  4. Miss Nobody parašė:

    Aš nesuprantu tokių panų ir visiškai nepritariu komentarui, kad daugiau draugių turint merginą nereikia. Aš su savo vaikino draugėmis susidraugavau, kaip jis su mano draugais. Nei vieno savo draugo bičo negalėčiau atsisakyt, nes jie buvo su manim tada, kai naktim nemiegojau ir kaip lunatikė užverktom akim slampinėjau. Draugų niekas negali iš tavęs atimti.Tai kokia čia tragedija? :) Tiesiog supažindink merginas, išvarykit kur į miestą visi, pabendraukit ir gali būti, kada užėjęs pas draugę į svečius ten rasi ir savo drauges. O jei ji nesugeba priimti tavęs su visais tavo aplinkos žmonėm ir tave savinasi, tai tikrai jai pačiai nuo to blogiau. Ir klausimas turėtų būti ne iš tavo pusės, o iš jos „Ką daryti, kad nebūčiau tokia pavydi ir sugebėčiau susidraugauti su vaikino draugėmis”.
    Sėkmės!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.