Tyrimas parodė, kaip Lietuvos žmonės praleis Kalėdų šventes
0 (0)

Tyrimas parodė, kad šias Kalėdas praleisti namuose su šeima daugumai Lietuvos žmonių yra svarbiausia. Tai patvirtino 74 proc. respondentų. Daugiau nei trečdalis apklaustųjų jas ketina švęsti draugų ir bičiulių kompanijoje. Tik 5 proc. mūsų šalies gyventojų per Kalėdas planuoja dirbti.

„Tyrimo rezultatai rodo, kad 74 proc. Lietuvos žmonių didžiąsias metų šventes praleis kartu su šeima ir artimaisiais. Būtent žmonių tarpusavio ryšiai lemia, kiek tvirtai ir saugiai jaučiamės savo gyvenime. Apklausos rezultatai parodė, jog buvimas drauge per šventes mūsų visuomenėje yra itin reikšmingas. Tai rodo teigiamus poslinkius mūsų emocinės savijautos srityje“, – kalbėjo turto ir žmonių saugumo srityje veikiančios draudimo bendrovės „Gjensidige“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

Apklausa parodė, kad kartu su šeima, artimaisiais Kalėdų šventes leis visų amžiaus grupių žmonės – nuo 26 m. iki 56 metų ir daugiau. Šiek tiek mažiau taip atsakiusiųjų buvo 18-25 m. grupėje.

38 proc. Lietuvos žmonių Kalėdas švęs kartu su draugais ir bičiuliais. Tyrimo duomenimis, taip Kalėdas dažniausiai ketina praleisti 18-25 metų jaunimas. „Reikia atkreipti dėmesį, kad žmonės šiame tyrime galėjo rinktis kelis atsakymo variantus. Šiemet Kalėdų šventės ypač ilgos, tai panašu, kad laiko pakaks ir šeimos susitikimams, ir draugų susibūrimams“, – kalbėjo draudimo bendrovės vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad itin mažas procentas žmonių per šventes liks vienumoje. „Tyrimas parodė, kad 3 proc. Lietuvos gyventojų Kalėdas planuoja praleisti vieni. Jei aplinkui save matote ar žinote tokių žmonių, pasikvieskite pabūti kartu ir pasidalinti geru žodžiu. Tie keli procentai mūsų visų bendromis pastangomis turėtų išnykti. Silpni socialiniai santykiai lemia ne tik visuomenės socialinę sveikatą, bet turi liūdnų padarinių ekonomikai, todėl juos stiprinti turėtume visi“, – tvirtino M. Jundulas.

Tyrimo duomenimis, per Kalėdas 5 proc. Lietuvos gyventojų ketina dirbti. „Šie procentai itin maži, todėl būtina pabrėžti, kad dauguma Lietuvos žmonių namų ir šeimos per Kalėdas į nieką kitą neketina iškeisti. Dauguma mūsų šalies gyventojų puoselėja šeimos tradicijas ir Kalėdų dienomis laiko jas svarbiausiomis“, – sakė M. Jundulas.

Tik 3 proc. apklaustųjų sakė vyksiantys švęsti į užsienį. „Panašu, kad slidinėjimo atostogas žmonės ketina pradėti iškart po švenčių, o Kalėdas ketina pasitikti platesniame šeimos rate“, – komentavo draudimo bendrovės vadovas.

Bendrovės „Spinter tyrimai“ Lietuvos gyventojų representatyvi apklausa „Gjensidige“ užsakymu atlikta šių metų gruodžio pradžioje.
Iliustracija: Nicole De Khors / Burst

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.