22 patarimai jaunam žmogui
0 (0)

Iliustracija: Devin Avery / Unsplash

Tai gyvenimo dėsniai ir taisyklės, su kuriais verta susipažinti kuo anksčiau, kas leis naujai pažvelgti į mus supančią aplinką ir galbūt performuoti kai kurias savo vertybes.

1. Vaikystė pasibaigia tada, kai tik jūs uždirbate pirmuosius pinigus. Nuo šios akimirkos, visiems kas jus supa, tampate potencialiu pasipelnymo objektu.

2. Švietimo sistema yra pasenus jau pirmą jūsų mokslų dieną, kai dar tik sėdate į mokyklos suolą. Ji konstruojama remiantis ministerijų ir įvairių žinybų sąveika, kurios visada atsilieka nuo laikmečio ir jo naujausių tendencijų.

3. Skaitykite „nuobodžias“ knygas, kurių nėra mokymosi programoje. Skaitykite nuolatos, skaitykite kaip galima daugiau, ypač pažintinę literatūrą. Jei neįgysite šio įpročio jaunystėje, tai labai tikėtina, kad vėliau, gyvenime, jūs skaitysite tik televizoriaus titrus.

4. Dominuojanti pasaulio santvarka, ekonomika remiasi vartojimu. Kuo jūs mažiau raštingi ir labiau priklausomi nuo televizoriaus, medijų, tuo lengviau jumis manipuliuoti įsiūlant prekes, paslaugas, idėjas.

5. Mus supantys žmonės – informacijos šaltinis. Išmokite įsiklausyti, bendrauti. Vengti žmonių, manant, kad jie neverti mūsų dėmesio, tai atsisakyti ateities draugų, darbo ir kitų galimybių.

6. Gerbkite vyresnių žmonių išmintį. Išklausykite, net jei manote, kad jų požiūris neteisingas. Jų žinios remiasi praktine patirtimi.

7. Ieškokite autoritetų. Raskite žmonių kurie jus įkvepia ir žavi, stenkitės juos pranokti, o tada ieškokite naujų.

8. Drovumas – jūsų augimo priešas. Neleiskite emocijoms jus izoliuoti nuo galimybių geriau pažinti žmones ir pristatyti kitiems save.

9. Rinkitės patikimus pakeleivius. Jei jums žmoguje kažkas nepatinka, nekurkite su juo susijusių ilgalaikių planų, nes tas „kažkas“, greičiausiai, jus ir išskirs.

10. Rizikuoti išties verta, kai dar nieko neturite. Laikui bėgant atsiras šeima, vaikai, patirtis ir atsargumas, tapsite labiau konservatyvūs. Jei norite išties kažką nuveikti, darykite tai kol esate jauni.

11. Būkite taupūs. Nešvaistykite pinigų niekams, kaupkite juos kažkam rimtam, pavyzdžiui, savo verslui. Taupumas išmoko pinigus leisti protingai, vardan vertų dėmesio tikslų. Atminkite, pinigai – tai įrankis.

12. Pažinkite pasaulį. Leiskite pinigus įspūdžiams. Džiaugsmas patiriant naujus įspūdžius ir jų atmintis yra gerokai vertingesni nei įsigyti buities daiktai ar drabužiai.

13. Uždirbkite pinigus. Jokia ekonomika nepadarys jūsų materialiai apsirūpinusiais ar moraliai pilnaverčiais. Ir nėra taip svarbu, kiek uždirbate dabar, svarbiausias yra jūsų noras ir pastangos šį gebėjimą užsidirbti vystyti.

14. „Laimėti banką” jaunystėje, šnekant kortų žaidėjų terminais, nėra geras ženklas. Sėkmė jaunystėje, dažniausiai, lemia klaidingus veiksmus ir neapgalvotus sprendimus vėliau. Lengvi pinigai greit išsenka, palikdami tik kartėlį ir psichikos sutrikimus.

15. Būtinas veiksmų planas. Nenorite gyvenimo planuoti, nusiteikite gyventi iš likimo malonės. Bet atminkite, jog „pyragas“ mažas ir visiems gali neužtekti.

16. Palaikykite gerą formą. Įpraskite mankštintis po 15 minučių kasdien. Pradžiai to gana. Kūnas pripras ir vėliau jūs patys nebenorėsite to atsisakyti.

17. Būkite pasiruošę autonominiam režimui. Išmokite gaminti valgį, skalbti ir lyginti, apsipirkti ir t.t., net jei dabar kažkas tai daro už jus, geriau nei jūs.

18. Nepasitikėkite vien savo atmintimi. Kad ir kokia fantastiška būtų jūsų geba įsiminti – užsirašinėkite.

19. Svajoti svarbu. Nuolat svajokite apie kažką didinga ir gražaus, nesiklausykite jei aplinkiniai prieštaraus, kad laikas nusileisti ant žemės.

20. Už auklėjimą atsakingi tėvai. Nesistenkite ištaisyti žmonių, jei jie stabdo, ieškokite tų, kas dar nesugadinti.

21. Būkite išsilavinę. Gebėjimas kalbėti rišliai ir apie reikalo esmę jums labai pravers, kai reikės perteikti savo požiūrį klientams, vadovams ar personalui.

22. Konkuruokite. Gyvenimas, verslas, santykiai – tai konkurencijos persmelktos sritys.
.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.