5 būdai paversti savo darbo dieną geresne
0 (0)

produktyvi-diena

Jeigu pirmadienis jums skamba kaip keiksmažodis, o savaitės viduryje ima vystytis lengva depresijos forma – laikas susiimti ir keisti tam tikrus dalykus. Juk ne veltui sakoma, kad žmogus – savo likimo kalvis. Siūlome atsižvelgti į šiuos 5 patarimus ir galbūt visai netrukus darbe imsite jaustis gerokai jaukiau.

Mėgaukitės 60-ties sekundžių poilsiu. Kad darbo diena neprailgtų, o susikaupęs stresas efektyviai pasišalintų, patariama nusistatyti žadintuvą tam tikrai valandai ir vos tik jam suskambus – eiti pasivaikščioti aplink ofisą. Jei vaikščioti nesinori – galite tiesiog giliai įkvėpti, užsimerkti, o taip pat pasimėgauti mėgstamo šokolado gabaliuku ar gurkštelėti raminančios arbatos. Praėjus šiam trumpam laikui sugrįžkite prie darbų. Jausitės ramesni ir atsigavę net ir pačiomis sunkiausiomis dienomis.

Darbo dieną pradėkite produktyviai. Nepulkite iš karto tikrinti elektroninio pašto – laiškų gausa vargina ir sunkia energiją. Verčiau nedelsdami imkitės tų darbų, kuriuos atlikę jausitės taip, lyg artėtumėte prie užsibrėžto tikslo.

Paverskite padėką kasdieniu ritualu. Kasdien dėkodami už tai, ką turime, galime gerokai pagerinti savo gyvenimo kokybę. Pabandykite kiekvieną darbo dieną užbaigti padėka sau, o kartais – ir kolegoms. Galite šią padėką užrašyti ant lapelio ir palikti iki kitos dienos vakaro – jau po savaitės pajusite, kad kelionė į darbą tampa vis malonesnė.

Gražinkite darbo aplinką, įneškite daugiau spalvų. Gėlės, širdžiai mielos spalvos tušinukas, draugų dovanota užrašų knygelė, o gal artimųjų nuotrauka ant stalo – tokios smulkmenos visuomet pakels ūpą vos tik į jas žvilgtelėsite. Mažytę privačią erdvę darbe paverskite tokia, kurioje visuomet jausitės jaukiai ir kuri jums bent šiek tiek primins namus.

Susitelkite į vieną darbą. Darant keletą darbų vienu metu jūsų darbo efektyvumas sumažėja net 25 proc. Būtent dėl to patartina susitelkti tik į vieną užduotį. Geriausias variantas – kiekvienam darbui skirti po valandą laiko. Jeigu manote, kad aplinkui – per daug pagundų (telefonas, socialiniai tinklai ir t.t), pasistenkite nuo jų atsiriboti – tai maksimaliai padidins jūsų darbo našumą, o geri rezultatai bus lydimi gerų emocijų.

Šaltinis: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.