7 emociškai stiprių žmonių bruožai
4.3 (3)

crossfit-534615_640

AlexVan / Pixabay

Emociškai stiprūs žmonės moka kur kas efektyviau susidoroti su gyvenimo mestais iššūkiais, jie sugeba visiškai atsitiesti net ir po didžiausių likimo negandų ir užuot gailėję savęs, jie toliau eina jiems grįstu gyvenimo keliu. Anot portalui „Psychology Today“ rašančio psichoterapeuto Guy Wincho, populiariojoje kultūroje emociškai stiprūs žmonės dažnai vaizduojami kaip tylūs, stoiški individai, kurie niekada nesiskundžia ir pernelyg nereiškia savo emocijų, vietoje to, jie visas krizes išgyvena tyliai vienumoje.

O štai tie, kurie nuolat skundžiasi, stipriai išgyvena ar lieja ašaras, populiariojoe kultūroje laikomi silpnais ar emociškai itin pažeidžiamais asmenimis. G. Winchas tikina, kad šis įsivaizdavimas yra visiškai neatitinkantis realybės ir dažnai netgi stipriai klaidinantis. Psichoterapeutas tikina, kad emocinė stiprybė neturi nieko bendro su stoiškumu ar momentinėmis emocinėmis reakcijomis.

Jis tikina, kad šis būdo bruožas, kuomet žmogus sugeba susidoroti su gyvenimo iššūkiais ir tinkamai po jų atsitiesti, gali būti įgytas bėgant laikui. Ir tam neturi jokios reikšmės momentinės emocinės reakcijos.

„Jei žmogus emociškai stiprus, visiškai nesvarbu, kokia bus jo pirminė emocinė reakcija patyrus didelę nesėkmę. Galbūt jis pradės verkti, bus liūdnas kokią savaitę, bet po to jis susiims ir pradės viską iš pradžių.

Būtent dėl to nevertėtų bausti savęs ar gėdytis savo ašarų, nes jos dažnai padeda su nesėkmėmis susidoroti kiek greičiau“, – tikina psichoterapeutas ir pateikia 7 emociškai stiprių žmonių būdo bruožus.

Taigi, anot psichoterapeuto Guy Wincho, emociškai stiprūs žmonės…

1. Kur kas rečiau traukiasi patyrę nesėkmes ir nusivylimus

2. Nebijo permainų ir pokyčių.

3. Moka pripažinti ir išreikšti savo norus.

4. Bando apeiti atsiradusias kliūtis, o ne išgyvena, kad jos yra.

5. Gali pasimokyti iš klaidų ir patiriamos kritikos.

6. Susidūrę su sunkia situacija, jie mato kur kas didesnę perspektyvą.

7. Moka kur kas greičiau atsitiesti patyrę emocinius sužeidimus: didelius nusivylimus, atstūmimą ar nepasisekimą.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 3 Vidurkis: 4.3]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.