9 įpročiai, žlugdantys produktyvumą darbe
0 (0)

accident-994009_640

Pirmosios darbo minutės gali nulemti visos dienos produktyvumą. Time.com dalijasi įpročiais, kurie gali sugadinti darbo dieną ir apsunkinti gebėjimą susikaupti darant tai, kas svarbiausia. Jei kartais taip elgiatės ir jūs, pats laikas to atsisakyti.

1. Vėluojate į darbą

Naujausias tyrimas parodė, kad vadovai į darbą vėluojančius pavaldinius vertina kaip mažiau sąžiningus ir mažiau vertingus, net jeigu pavėlavę jie ilgiau užsibūna darbe.

2. Nepasisveikinate su kolegomis

Skirkite keletą minučių pasilabinimui su kolegomis, priešingu atveju kitiems galite pasirodyti pasipūtęs, o tai nenaudinga nei jums, nei bendram kolektyvui ir darbo našumui.

3. Geriate kavą

Jei vos prabudę kavos negeriate, tikėtina, kad pirmuoju puodeliu mėgaujatės nuvykę į darbą. Vis tik mokslininkai teigia, kad geriausias laikas kavos puodeliui – 9.30 val., nes tokiu metu kortizolio kiekis organizme sumažėja ir kofeinas gali suteikti darbui būtinos energijos.

4. Atsakote į visus elektroninius laiškus

Neskubėkite pulti skaityti visų laiškų ir į juos atsakinėti. Pirmąsias 10 minučių peržiūrėkite gautus laiškus ir atsirinkite tuos, kurie svarbiausi ir reikalauja skubaus jūsų atsakymo. Atsakinėdami į visus laiškus iš eilės, tarsi apgaunate save, kad veikiate kažką reikšmingo, kai tuo tarpu svarbiausi darbai lieka net nepaliesti.

5. Pradedate darbą be jokio plano

Prieš pradėdami darbo dieną, turėkite planą, ką tądien turite nuveikti svarbiausio. Taip neteks nustebti, staiga prisiminus svarbų susitikimą, kuriam nė nepasiruošėte.

6. Pirmiausia atliekate lengvas užduotis

Dienai bėgant, energijos mažėja, tad ryte imkitės ne lengviausių, o pačių sunkiausių užduočių ir darbų. Markas Twainas kartą pasakė: „Suvalgykite gyvą varlę iš ryto, ir jums nebenutiks nieko blogesnio likusią dienos dalį.“

7. Vienu metu darote keletą darbų

Kai jaučiatės energingi, gali kilti pagunda daryti keletą darbų vienu metu. Vis tik tyrimai rodo, kad tai mažina produktyvumą ir neleidžia visiškai susikoncentruoti į tai, kas svarbiausia.

8. Pasiduodate negatyvioms mintims

Nesvarbu, ar jus sunervino kitas vairuotojas pakeliui į darbą, ar susipykote su antrąja puse, darbo dieną reikia pradėti šias negatyvias mintis „padėjus į atskirą dėžutę“ ir, esant reikalui, vakare vėl prie jų sugrįžti.

9. Dalyvaujate susirinkime

Susirinkimus geriausia rengti vakarais, kai energijos turima mažiausiai, o rytus geriau skirti itin svarbiems ir daug susikaupimo reikalaujantiems darbams.

Parengė alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.