Gyvenimo kelias
0 (0)

gyvenimo-keliasLev Tolstoj „Gyvenimo kelias“ (2013)
Išleido: Trigrama
Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

Tai religinės filosofijos ir etinės minties kūrinys, kuriame Levas Tolstojus kruopščiai susumavo viso gyvenimo patirtį. Garsiojo rašytojo pažiūros į valstybę, mokslą, darbą, religiją, bažnyčią yra savitos, kai ką netgi šiandien jos stebina ir glumina. Daugelis dorovinių dalykų, pasaulėžiūros problemų tebekelia aštrią polemiką visuomenėje. Šioje knygoje – kaip teigia jos pavadinimas – apmąstomas žmogaus gyvenimas nuo gimimo iki mirties įvairių pasaulio religijų ir filosofinių sistemų kontekste.

„Visi žmonės atskirti vieni nuo kitų savo kūnų, tačiau visi susieti to vieno dvasinio prado, kuris suteikia viskam gyvybę.”
„Tik tada žmogus suvokia savo gyvenimą, kai kiekviename žmoguje mato save.”
„Žmogus ne todėl viršesnis už gyvūnus, kad gali juos kankinti, o todėl, kad gali jų gailėtis. O gyvūnų žmogus gailisi todėl, kad jaučia, jog juose gyvena tai, kas gyvena ir jame.”
„Manoma, kad baisi, nedovanotina nuodėmė yra išsityčioti iš šventų paveikslų, knygų, šventovių, o pasityčioti iš žmogaus jokia nuodėmė. Tačiau žmoguje, kad ir koks jis sugedęs, gyvena tai, kas yra aukščiau už viską, kas žmogiška. O visos knygos, šventovės, paveikslai – tik žmogaus rankų kūriniai.”

Skelbtos ištraukos:
Apie tikėjimą

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.