Jaunieji kompiuterininkai neigia mitą, kad vaikai nebenori žaisti lauke
0 (0)

„Galima paneigti mitą, kad šiuolaikiniai vaikai yra „įlindę“ tik į kompiuterius. Sportas, pasivaikščiojimai jiems tikrai yra ne mažiau įdomūs nei kompiuteriniai žaidimai, tik reikia jiems tai pasiūlyti“, – teigia KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos (JKM) vasaros edukacinių stovyklų rengėjai.

KTU JKM_07

Stovykloje „Susidraugauk su LEGO robotais!“ vaikai žaidimo forma kelias valandas per dieną mokomi programavimo pagrindų, ugdomas jų loginis mąstymas. Tėvams sudaryta galimybė savo atžalas leisti ir į visą dieną vykstančią edukacinę aktyvaus poilsio stovyklą „Atostogauju turiningai“, o liepą antrus metus Birštone vyks savaitinė stovykla „Sveiki, tvirti, išmintingi“.

„Krepšinis, lipimas į dirbtinę uolą, žygiai, važinėjimasis dviračiais, ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis, plaukimas baidarėmis, skautiškas laužas, pasivaikščiojimai Panemunės šile, zoologijos sode ir daug kitų aktyvių veiklų labai patinka vaikams.

Į kompiuterinius žaidimus visą dieną įsikniaubę mažamečiai būna tik tuomet, jei niekas jų neįtraukia į kitokią veiklą, neužsiima jais. Savo stovyklose 10-14 metų vaikams stengiamės įdomiai pateikti ir kompiuterines žinias, ir pakviesti fiziškai pajudėti“, – sakė KTU JKM vadovė Danguolė Rutkauskienė.

Supažindinti su robotikos pagrindais vaikus nuspręsta pastebėjus, kad į Jaunųjų kompiuterininkų mokyklą atėjusiems naujiems moksleiviams kartais būna nedrąsu rinktis robotikos programas, prieš tai „nepačiupinėjus“ robotų ir neįsitikinus savo jėgomis.

KTU JKM_08„Viskas pateikiama žaidimo forma. Be abejo, vaikams labiausiai patinka finalinis etapas – robotų kovos, tačiau jie taip pat mielai juos konstruoja, programuoja. „Lego EV3“ konstruktoriai yra intuityvūs, pavyzdžiui, judėjimo detalės yra mėlynos spalvos, suteikia daug galimybių – yra šviesos, ultragarsiniai jutikliai“, – aiškino antrą vasarą stovykloje dirbantis Liutauras Linkevičius.

Jo pastebėjimu, šiuolaikiniai vaikai labai greitai įsisavina programavimo, robotikos žinias. Jie taip pat išmoksta planšetinius kompiuterius ir išmaniuosius telefonus naudoti ne tik žaidimams, bet ir mokymuisi.

„Aš esu labai patenkintas. Čia mokausi surinkti robotus ir juos programuoti. Per dvi dienas išmokau tai padaryti. Ateityje Labai norėčiau būti programuotoju. Be to, susidraugavau su čia esančiais vaikais“, – tvirtino pirmą kartą KTU JKM vasaros stovykloje dalyvaujantis vienuolikmetis Gustas.

Jam antrino dešimtmetis Augustas: „Išmokau naudotis kompiuteriu, jį taisyti, konstruoti robotus. Man labai patinka programuoti. Aišku, labiau patinka su robotais kautis, bet pirmiau juos reikia sukonstruoti“.

Svarbu tai, kad kartu kurdami robotus, vaikai ne tik įgyja naudingų žinių, o kai kurie ateityje gal ir studijuos robotiką, bet ir mokosi dirbti kolektyve, konstruktyviai bendrauti, dalintis informacija, sveikai konkuruoti.

Video reportažas:

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.