Kaip praleisti savaitgalį, kad į darbą grįžtum pailsėjęs?
0 (0)

vidaus-kompasas

Kiekvieno žmogaus idealas galėtų būti toks, kad jis susikurtų tokį gyvenimą, nuo kurio nereikėtų ilsėtis – tai yra žmonės, kurie dirba mėgiamą darbą, „Žinių radijui“ sakė portalo psichika.eu įkūrėjas Edvardas Šidlauskas.

„Didesnei daliai žmonių, kurie dirba nemėgstamą darbą, tiesiog tam, kad susimokėtų mokesčius, savaitgalis galėtų tapti galimybe investuoti į savo ateitį – užsiimti prasminga veikla, tuo kas jiems miela. Galbūt tai laikui bėgant iš mėgėjiško užsiėmimo virstų profesionalia veikla ir atneštų pajamas“, – sakė psichologas.

Pasak jo, tėvų kontrolė, patirta vaikystėje, tampa žmogaus superego suaugus, kurį, daugeliui žmonių, daro metu, atstovauja, „pavaduoja” viršininkas. Tada viduje žmonės maištauja, o atėjus savaitgaliui „nutrūksta nuo grandinės“, kas, anot psichologo, yra žalinga pačiam žmogui.

„Tai yra tarsi uždaras ratas: žmogus kaupia nuoskaudas per savaitę, kenčia tą superego, savo viršininko valdžią, ir po to atitrūkęs jis nieko nekeičia, tiesiog išlaisvina savyje maištininką ir vaiką, primityvius kūno instinktus ir impulsus, o į darbą grįžta vėl išsekęs – jis vėl tame pačiame rate…“

Todėl psichologo patarimas tokiems žmonėms – pirmiausia, kad juos pavytų jų sielos:

„Įsiklausyti į save, leisti atgyti savyje tam natūraliam žmogui, savajam aš ir pažiūrėti, ko jis nori, kas jį trauka – ar menai, ar kita veikla. Tai ir yra tie hobiai, kurie iš to atsiranda ir vėliau virsta profesionalia veikla“,- kalbėjo psichologas.

Parengė Ieva Kazlauskaitė, laida „Žvilgsnis“ | ziniuradijas.lt

Visas radijo laidos pokalbis šia tema čia >> [nuo 34-os minutės]

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.