Paauglių emocinė ir psichologinė sveikata
4.5 (2)

Auginant paauglius labai svarbu tėvams domėtis paauglio psichologine ir emocine sveikata. Jei paauglys tranko duris, nuolat matote blogos nuotaikos, vertėtų pakalbėti daugiau apie jo savijautą. Svarbiausią nutaikyti tinkamą momentą, kada paauglys norėtų kalbėti.

O tada jau išdrįskite paklausti:

Temos:

Klausimai

Paauglio savęs vertinimas

Ką gali gero pasakyti apie save? Už ką save vertini? Ar pasitiki savo gebėjimais? Ar būna, kad jautiesi labai nusivylęs savimi? Kokios tavo stiprybės? Silpnybės? Kaip vertini savo kūną/mokymąsi/gebėjimą bendrauti/savo pomėgius/šeimą? (galiem paprašyti švertinti skalėje nuo 0 iki 10).

Stresas

Kaip dažnai jauti stresą? Ką darai, kad pasijustum geriau? Ar žinai būdų, kaip suvaldyti stresą? Kokie tie būdai?

Socialinis bendravimas

Kaip sekasi sutarti su draugais? Ar jautiesi palaikomas draugų ir šeimos narių? Ar turi artimųjų su kuo gali pasidalinti savo jausmais ir problemomis? Gal dabar nori pasidalinti, kas tave slegia, kokių sunkumų turi?

Mokslas

Kaip vertini savo mokymąsi? Ar jautiesi motyvuotas mokytis, siekti savo tikslų? Kokios pagalbos trūksta? Ko norėtum, kad būtų kitaip su mokslais?

Emocijos

Kaip paskutiniu metu jautiesi? Ar dažniau būni linksmas? Ar liūdnas? Kokius būdus žinai, kad suvaldytum savo pyktį, nerimą, liūdesį?

Elgesys

Kaip galvoji ar moki rūpintis savimi? Pvz.: Pavalgyti, kai alkanas. Kokie geri tavo įpročiai, o kurie kenkia ar net žalingi?

Konfliktų valdymas

Kaip dažnai pyksties su kitais? Ar elgiesi, taip kad tik nesusipyktum? Ar gebi drąsiai išreikti savo nuomone? Kaip apgini savo nuomonę prieš mokytojus?

Parengė: V. Mikutaitienė  | @kietosios_psichoterapeutes

Kviečiame į seminarą „Paauglystė. Tykantys pavojai ir iššūkiai”
facebook.com/events/

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 4.5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.