Užaugink ir išauklėk SUPERVAIKĄ
5 (1)

Brian Tracy „Užaugink ir išauklėk SUPERVAIKĄ“ (2019)
Išleido: Luceo
Vertė: Andrius Rondomanskis
Puslapiai: 96
ISBN: 9786098112986

Gerais tėvais negimstama, gerais tėvais tampama, ir tai  pasiekiama svajonė!

Knygoje paprastai ir aiškiai pateikta sistema, kuri padės jums tapti geresniais tėvais, vaikų ugdytojais. Jokių pilstymų iš tuščio į kiaurą – tik faktai, kurie išmokys užauginti savimi pasitikintį, laimingą ir sveiką vaiką.

Kai nusiperkate naują kompiuterį, automobilį ar fotoaparatą, su juo gaunate ir aiškią naudojimo instrukciją. Jums nereikia spėlioti – tiksliai žinote, ką reikia daryti. Kai iš ligoninės grįžtate su vaiku ir rengiatės jį auginti, turite tvarkytis patys, o juk tai viena svarbiausių užduočių jūsų gyvenime!

Daugeliui tėvų po vaiko gimimo atsiranda naujas, svarbiausias gyvenimo tikslas – užauginti laimingą, pasitikintį ir produktyvų žmogų. Vaikams augant atsiranda vis daugiau įvairių problemų mokykloje, vėliau darbe ir tarpusavio santykiuose. Po 20 ar 30 metų jūs tikrai nenorite atsigręžti atgal ir gailėtis, kad vaikams skyrėte per mažai laiko arba tiesiog per mažai dėl jų stengėtės.

Nors atrodytų natūralu nuolat savęs klausti ir tikrintis, ar tikrai viską darote gerai, daugiau to daryti nebereikės!
Vienas žinomiausių saviugdos temomis rašančių ir kalbančių autorių Brian Tracy, remdamasis tyrimais ir savo patirtimi auginant keturis vaikus, parašė tikrą vaikų auginimo instrukciją.

Iš tiesų jūsų vaikai nori, kad būtumėte laimingi. Knygoje „Užaugink ir išauklėk supervaiką“ autorius dalijasi metodais, kurie padės nukreipti vaikus tinkama linkme, stiprins tarpusavio pagarbą, vaiko savigarbą ir pasitikėjimą savimi.

Kai tiksliai žinosite, kaip auginti tvirtą ir laimingą vaiką:

  • Jums ir vaikui bus daug smagiau drauge leisti laiką, bus mažiau barnių, mažiau kovų – kokybiškas laikas bus tikrai kokybiškas;
  • Kasdienės pareigos taps lengvesnės, nes vaikai jūsų klausys ir iš pirmo karto darys tai, ką reikia;
  • Kasdien ryšys su vaiku tik stiprės, atsiras supratimas ir abipusė pagarba;
  • Žinosite, kaip užsitarnauti vaikų pagarbą, kuri padės palaikyti drausmę;
  • Pagaliau pajusite, kad iš tiesų bendraujate su savo vaikais;
  • Mėgausitės ir lauksite galimybių praleisti su vaikais daugiau laiko.

Alexander Safonov / Premium license

7 auklėjimo tikslai

Bet kokio sėkmingo vaikų ugdymopradžia – užsibrėžti konkrečius tikslus ir nuosekliai artėti jų link.

1. Būkite geri tėvai. Tėvais ne gimstame, o tampame. Todėl klausimas paprastas, kaip tapti gerais tėvais? Savybės, būdingos geriems tėvams, ugdytojams, tai kantrybė, meilė, pagarba vaiko asmenybei. Tai pagrindiniai tinkamo auklėjimo veiksniai. Tik tokioje atmosferoje vaikas auga sveikas ir stiprus, tik tada jis pasitiki savimi, o išauginti tokį vaiką ir yra mūsų visų didžiausia svajonė.

2. Išauginti laimingus ir sveikus vaikus. Svarbu pasirūpinti, kad būtų patenkinti būtinieji poreikiai, jog vaikai būtų šiltai aprengti, sotūs, sveiki, geros nuotaikos.

3. Vaikai pasitiki savimi. Jei įskiepysite vaikams aukštą savivertę ir išmokysite juos mylėti save – įteiksite jiems didžiulę dovaną. Tada bus nesvarbu, kiek turėsite pinigų, kokioje mokykloje mokysis vaikai, kokiame name gyvens, kur leis atostogas. Jei vaikai pasitikės savimi ir išmoks atkakliai siekti savo tikslų, nepaisant visų sunkumų, tai geriausias pagrindas jų sėkmingam gyvenimui.

4. Vaikai aiškiai žino, ko jie sieks gyvenime. Kai vaikams sekasi, tėvai jaučiasilaimingi. O tai reiškia, kad jie nuosekliai kelia sau tikslus ir juos pasiekia. Kad taip nutiktų, svarbu jau nuo pat mažens kelti jiems, pradžiai, mažus tikslus ir skatinti jų siekti, palaikyti nesėkmių momentais ir kartu džiaugtis jų pergalėmis.

5. Išmokyti bendrauti. Paistenkite, kad jūsų vaikai išmoktų susipažinti ir palaikyti santykius su aplinkiniais. Tai labai svarbu. Bent dalis charizmos priklauso nuo to, kokia yra vaikų savivertė, pasitikėjimas savimi. Jei jie bus gerbiami ir mylimi, jei elgsimės su jais, it su suaugusiais, jie patys gerbs ir mylės save, pasitikės savimi, o tuo ir trauks aplinkinius. Be to, stebėdami ir tėvų santykius, vaikai pamažu susiformuoja supratimą, koks turi būti bendravimas su kitais žmonėmis.

6. Sveikos gyvensenos įpročiai. Vaikai labai mėgsta gazuotus gėrimus, šokoladą, saldainius, pyragaičius. Cukrus turi savybę slopinti sotumo jausmą, taigi, valgydami pasaldintus produktus visada prarandame saiką. Svarbu suprasti, kad didesnė dalis mūsų veiksmų yra nulemti įpročių, tai svarbi mūsų gyvenimo atspara. Įpročiai gali palengvinti arba apsunkinti mūsų gyvenimą, todėl verta investuoti į juos šiek tiek laiko ir kantrybės juos puoselėjant. Vienas iš svarbiausių gerų ir labai naudingų įpročių yra sveikai ir saikingai maitintis.

7. Auginkite brandžias ir stiprias asmenybes. Jei norite, kad vaikai realizuotų savo svajones, skiepykite jiems savarankiškumą, savidrausmę, padėkite ugdyti valią ir kitas padedančias savo tikslų siekti savybes. Atsakomybė už savo žodžius ir sąžiningumas – labai svarbios lyderio savybės. Kiekvieną kartą, kai vaikas sudėtingoje situacijoje pasko tiesą, jo savivertė pakyla, jis ima labiau pasitikėti savimi ir pasijunta stipresnis. Ima busti vidinė vaiko jėga. Taip pradeda augti jo asmenybė.

Kaip kad gėlės krypsta į saulę, taip vaikai šliejasi prie žmonių, kurie juos myli. Todėl jei parodysite jiems savo meilę, jeigu pelnysite jų pasitikėjimą ir pagarbą, jie niekadanepasielgs taip, kad jūs jais nusiviltumėte. Jūsų žodis vaikams bus svarbesnis nei bendraamžių nuomonė ir ieškodami svarbiš sprendimų jie pirmiausia klausys jūsų patarimų.

Skaityti ištrauką

Susiję: 10 Dorotės Nolt patarimų tėvams ir pedagogams, Atsiprašymas, Kaip ugdomi laimėtojai?

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.