Žodžio «Skubiai» nuodai
0 (0)

Nustokite sakyti „Kaip tik įmanoma greičiau“, „Reikėjo dar vakar“, „Skubiai“ ir panašiai. Tai ir taip aišku. Visi nori, kad viskas būtų atlikta kaip įmanoma greičiau.

Kai tampate vienu iš tų, kurie prie kiekvieno prašymo prideda „skubiai“, manote, kad visos užduotys yra aukščiausios svarbos. O kai viskas aukščiausios svarbos, tada aukščiausios svarbos nėra niekas.

Net juokinga, kaip viskas būna labai svarbu tik iki tol, kol nepradedame iš tikrųjų dėliotis darbų pagal svarbą.

Žodis „Skubiai“ nuvertina bet kurią kitą užduotį, kuri nėra taip pažymėta. Nė nepajunti, kaip vieninteliu būdu ką nors atlikti tada tampa lipduko „Skubiai“ priklijavimas.

Daugybei užduočių atlikti tokios isterijos nereikia. Paprastai, jei darbas nebus atliktas jau taip staiga, niekas nemirs. Niekas nepraras darbo. Įmonė nepraras kelių tonų pinigų. Kas išties nutiks, tai atsiras daug dirbtinai sukelto streso, kuris ves prie perdegimo ir blogiau.

Taigi, ypatingos svarbos žodžius, pasilikite išties ypatingiems atvejams. Tokiems atvejams, kai neveiksnumas gali turėti išties liūdnų, apčiuopiamų ir konkrečių pasekmių. Dėl viso kito – atsipalaiduokite.

Jason Fried (2010). “REWORK”.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.