10 sėkmingo žmogaus gyvenimo taisyklių
0 (0)

sekme

Sėkmingas gyvenimas yra daugelio žmonių tikslas. Mes norime būti sėkmingais darbe, kurti sėkmingus santykius, auginti sėkmingus vaikus ir pan… Kiekvienas žmogus pats kuria sau sėkmingo gyvenimo rodiklius, remiantis savo norais, gyvenimo patirtimi ir galimybėmis. Vieni mano, kad sėkmingi tie, kurie turi daug pinigų. Kiti galvoja, kad sėkmė priklauso nuo palankios Visatos. Treti tiki, kad viskas priklauso nuo jų pačių. Taigi, siūlau susipažinti su sėkmingo žmogaus gyvenimo taisyklėmis.

1. Aš tikiu, kad esu savo gyvenimo kūrėjas.
Gyvenimą kuriame savo mintimis, pasirinkamais ir veiksmais. Aš pats pasirenku ar būti gyvenimo auka ar gyvenimo varikliu, ar paskęsti liūdesyje dėl užgriuvusių problemų, ar ieškoti problemų sprendimus.

2. Aš bendrauju su pozityviais žmonėmis, kurie mane palaiko ir priima tokį, koks esu.
Aš vengiu žmonių, kurie mane menkina ir išnaudoja.

3. Aš priimu realybę tokią, kokia ji yra: kartais su liūdnais dalykais, kartais su nesėkmėmis.
Aš vertinu nesėkmes, kaip normalų kelio į viršūnę etapą. Nesėkmės momentais aš stengiuosi ieškoti atsakymų į klausimą “ko mane nori išmokyti gyvenimas šiais išbandymais” ir išmokęs gyvenimo pamoką judu į priekį.

4. Aš esu idealiausia savo paties kopija.
Aš priimu faktą, kad esu netobulas, kaip ir bet koks kitas žmogus ar gamtos reiškiniai. Aš nelyginu savęs su kitais „idealiais“ žmonėmis, nes žinau, kad už „idealaus“ gyvenimo gali slypėti daug kančios ir baimės. Aš turiu savo galvoje žmonių įvaizdžius, į kuriuos norėčiau būti panašus, bet kuriu savo gyvenimo realybę.

5. Aš siekiu vis naujų aukštumų ir nebijau suklysti ar patirti sunkumų.
Manau, kad geriau ir naudingiau yra išbandyti ką nors naujo ir suklysti, nei nieko nedaryti. Klysti yra žmoniška, o pasimokyti iš klaidų naudinga, nes taip gimsta patirtis ir išmintis. Žodis “krizė” man reiškia ne pavojų, o naują progą ar galimybę.

6. Aš pastebiu kasdienius smulkius džiaugsmingus įvykius.
Kiekviena diena turi daug tokių smulkmenų kaip komplimentai, skanūs pietūs, perskaityta frazė ir pan. Kiekviena tokia pastebėta smulkmena padaro mano gyvenimą pozityvesniu ir laimingesniu.

7. Aš rūpinuosi savo kūnu.
Ilsiuosi, kai jaučiuosi pavargęs, sportuoju, būnu gamtoje, miegu tiek, kiek reikia mano organizmui, valgau laiku ir neskubant, profilaktiškai tikrinu savo sveikatą.

8. Aš rūpinuosi savo įvaizdžiu.
Eksperimentais įrodyta, kad jeigu priversite save šypsotis arba vaikščioti laikant nugarą tiesiai ir smakrą pakėlus aukštyn, smegenys gaus signalą, kad viskas puiku. Taip pat tinka ir rūpinimasis išvaizda, kai parinkus tam tikrus drabužius ar aksesuarus jausite didesnį pasitikėjimą savimi.

9. Gerbiu save ir savo vertybes.
Padedu žmonėms, tačiau moku ir pasakyti “STOP”. Įsiklausau į savo poreikius ir norus.
Po intensyvios darbo dienos palepinu save skania arbata ar geru filmu.

10. Aš tikiu savo gebėjimais ir vidine stiprybe.
Manau, kiekvienas žmogus savo viduje turi pakankamai vidinių resursų tam, kad galėtų susitvarkyti su gyvenimo iššūkiais. Kiekvienas iš mūsų yra ypatingas ir gali sukurti savo sėkmingo ir laimingo gyvenimo receptą.

Kokios yra šio recepto sudedamosios dalys? Paimkite vieną ar kelias pateiktas gyvenimo taisykles. Pridėkite pagal Jūsų skonį turimas vertybes, norus ir gyvenimo patirtį. Pagardinkite pasitikėjimu savimi ir šypsena. O dabar pateikite tai į savo gyvenimą! Sėkmės!

Su šilčiausiais linkėjimais,
Kamila Golod
Emocinės sveikatos konsultantė
www.GeruEmocijuNamai.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. giggle parašė:

    darau lygiai taip,bet nesu sekmingas,deja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.