16 psichologinių triukų, kuriuos vertėtų žinoti kiekvienam
0 (0)

Lifehacker

Gal būt šie paprasti psichologiniai triukai palengvins jūsų gyvenimą ir padės susidoroti su stresinėmis situacijomis. Lifehacker’ių patarimai iš imgur.com.

Kai žmonių būrelyje juokiasi keli žmonės, kiekvienas instinktyviai žiūri į tą, kuris jam yra simpatiškiausias arba kurį jis norėtų laikyti artimu.

Jeigu nervinatės prieš atsakingą užsiėmimą, pakramtykite kramtomosios gumos arba suvalgykite ką nors ir jūs nusiraminsite, nes maitinimosi momentas pasąmonėje asocijuojasi su saugumu.

Jeigu ant jūsų kas nors šaukia, išlaikykite ramybę. Galbūt taip jūs dar labiau įsiutinsite oponentą, tačiau vėliau jis dėl savo elgesio pajus stiprų kaltės jausmą.

Jeigu pašnekovo atsakymas jūsų nepatenkina arba jūs jaučiate, kad jis nėra išsamus, neužduokite to paties klausimo iš naujo. Paprasčiausiai atidžiai pažiūrėkite žmogui į akis. Tada jis bus priverstas pratęsti pokalbį.

Pasirodo, ne tik emocijos veikia mimiką, bet ir atvirkščiai. Tad jeigu norite pasijusti laimingi, kuo plačiau nusišypsokite. Po kelių sekundžių jūsų šypsena taps visiškai nuoširdi.

Venkite pradėti sakinius frazėmis „Aš manau“ ir „Man atrodo“. Jos tarsi pabrėžia jūsų neužtikrintumą ir nepasitikėjimą savimi.

Pokalbio metu užmeskite akį į pašnekovo batus. Jeigu jo pėdos nukreiptos į šoną, žmogus greičiai norėtų baigti pašnekesį su jumis.

Prieš svarbų pokalbį įsivaizduokite, kad pašnekovas – senas jūsų bičiulis. Taip jūs jausitės laisviau ir mažiau jaudinsitės.

Jeigu išmoksite reikšti daugiau džiaugsmingų emocijų susitikę su kuo nors, tai laikui bėgant išties labiau džiaugsitės sutikę tą žmogų.

Žmonės yra linkę lengviau daryti mažas nuolaidas, jeigu prieš tai atmetė kokį nors didesnį jūsų prašymą.

Fiziologiniai streso požymiai daug kuo panašūs į džiaugsmingo susijaudinimo simptomus: pagilėjęs kvėpavimas, padažnėjęs širdis ritmas ir t. t. Jeigu jūs sugebėsite į stresinę situaciją pasižiūrėti kaip į iššūkį, negatyvus streso efektas sumažės.

Žmonės dažniausiai neatskiria paprasto pasitikėjimo savimi nuo to, kad jūs iš tiesų kažką išmanote. Jeigu jūs visa savo esybe demonstruojate, kad esate tikri tuo, ką darote, netrukus žmonės ims spiestis aplink jus.

Jeigu jums tenka daug dirbti su žmonėmis, pastatykite už savęs veidrodį. Daugelis klientų ims elgtis mandagiau – juk niekam nepatinka matyti save piktą ir suirzusį.

Jeigu per susirinkimą iš ko nors tikitės sulaukti griežtos kritikos, pasistenkite atsisėsti greta to žmogaus. Tada jis greičiausiai suminkštės ir nesugebės jūsų „išskalbti“ taip pat stipriai, kaip padarytų tai būdamas didesniu atstumu nuo jūsų.

Pirmajam pasimatymui reikėtų parinkti tokią vietą, kur patirtumėte kuo daugiau teigiamų emocijų. Vėliau malonūs įspūdžiai jūsų partneriui asocijuosis su jumis.

Pažinties metu mėginkite pastebėti kito žmogaus akių spalvą. Ilgesnis akių kontaktas padidins tikimybę pajusti abipusę simpatiją.

Parengė: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. sinushas parašė:

    paremta kuo?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.