4 aukštą savivertę turinčių žmonių bruožai
3.7 (6)

Asociatyvi portalo foto

Kuo skiriasi aukštą savivertę turintys žmonės, nuo turinčių žemą savivertę? Yra 4 pagrindiniai skirtumai.

Aukštą savivertę turintys žmonės:

1. Gyvena, kaip nori, o ne taip, kaip reikia. Jie žino, ko nori; suvokia, kam jiems to reikia ir kokią prasmę jų gyvenimui suteiks to noro įgyvendinimas.

2. Jie neieško savo laimės kitų žmonių sielose ir gyvenimuose. Prieš pradedant kažką daryti, jiems nereikia pasitikrinti, kaip tai atrodo kitiems ar gauti kitų žmonių pritarimo. Jie nebando atitikti kitų žmonių lūkesčių, nuspėti, ko nori šalia esantys ar kurti savo gyvenimą pagal tai, kas kitiems patinka.

3. Jie nemyli tų, kas nemyli jų. Tuo tarpu žemą savivertę turintys žmonės metai iš metų bando užkariauti meilę tų žmonių, kurie jų nemyli. Maitindamiesi iliuzijomis, jie įnirtingai kabinasi į tuos žmones, atsisakydami savęs, savo norų, ignoruodami savo jausmus ir poreikius.

4. Jie myli save, kitus žmones ir mėgaujasi gyvenimu, patirdami ir išgyvendami jį. Visokį. Tokį, koks jis šiuo metu yra. Padarius klaidą, jie patys sau netampa klaida, nevykėliu. Klaida tampa dar viena jų patirtimi.

Jei jaučiate, kad gyvenime jums sunku dėl per žemos savivertės, yra gera žinia – savivertė gali būti formuojama tiek laiko, kiek gyveni, ji nėra baigtinė. Bet kuriame gyvenimo tarsnyje, etape galima sustoti, realiai įsivertinti ją ir pradėti auginti. Nuo dabar, nuo to taško, kuriame esate. Jei nori, galime pradėti kartu.

Psichoterapeutė, sertifikuota Mindfulness trenerė Danguolė Krupovnickiene | danguolekrupovnickiene.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 6 Vidurkis: 3.7]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.