8 geresnio gyvenimo principai
0 (0)

Šaltinis: freepik.com

Visi kartais pasijuntame, jog tuputį pasiklydome ir norime, kad kas nors nukreiptų mus tinkama linkme, pagelbėtų. Anna Newton, knygos „Darnus gyvenimas“ autorė, pateikia kelis esminius dalykus, kurie, jos manymu, galėtų pasitarnauti kuriant geresnio gyvenimo pamatus. Tai aštuoni principai, nuosekliai plėtojami visusose knygos puslapiuose, į kuriuos siūloma žvelgti, kaip į savotišką gyvenimo kompasą ar išgrynintas per eilę metų gaires.

1. Dažniau darykite tai, kas teikia džiaugsmą. Tai – galutinis tikslas. Patobulinus organizacinius savo gyvenimo, darbo ir namų ruošuos aspektus, atsiras daugiau laiko. Galėsite jį praleisti, darant tai, kas, po galais, labiausiai džiugina.

2. Kokybė, o ne kiekybė. Visada. Stenkitės gyventi, tenkinantis mažesniu kiekiu, bet geresnės kokybės daiktų, kuriuos dažniau naudojate arba kurie suteikia realios pridėtinės vertės, naudos, yra išties reikalingi.

3. Liaukitės pirkti šlamštą. Svarbu, jog pirkiniai išties atitiktų mūsų poreikius, o ne norus. Retkarčiais galima save palepinti, tačiau pasistenkime atsispirti vartotojiškam gyvenimo būdui.

4. Svarbiausia – planuoti. Gerai apgalvoti panai prisideda ugdant intelektinius gebėjimus ir sykiu padeda lengviau surasti realistiškus bei pasiekiamus tikslus, kuriuos įgyvendinus, galima jaustis išties kažką nuveikus.

5. Magiškas žodis „Ne“. Svarbu suprasti, kada ir kiek laiko skirti sau bei vengti perteklinių įsipareigojimų. Gerbkite savo dienotvarkę, supraskite, kada geriausia – tiek fiziškai, tiek psichologiškai – pasakyti „ne“ [daugiau].

6. Tvarkinga aplinka – tvarkingos mintys. Jeigu mūsų daiktai tvarkingai surikiuoti, mažiau tikėtina, kad atidėliojimas ir fizinė netvarka sutrukdys atlikti tuos darbus, kuriuos suplanavome ar suvokiame esant privalomus [susijęs straipsnis].

7. Ilgai miegokite. Neįtikėtina, kiek daug galime pasiekti, kai esame puikiai pailsėję. Jei įmanoma, stenkitės pamiegoti po aštuonias valandas [viskas apie miegą].

8. Būkite geri sau. Be to, kad esame geri žmonės, dar būtina ir mylėti save, rūpintis savimi, nes esame to verti. Daugiau judėkite, sveikiau maitinkitės, ilsėkitės [atjauta sau grindžiama terapija].

Pagal Anna Newton „Darnus gyvenimas. Paprasti žingsniai, kurie padės sustyguoti gyvenimą darbe ir namuose“, 15 p.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.