Kaip pasitikėti savimi?
0 (0)

pasitiketi-savimi

1. Nustokite save lyginti su kitais

Žaisdami palyginimais, neišvengiamai atsiduriame tarp pralaimėjusių — visada atsiras žmonių, kurie bus geresni už mus. Toks noras lyginti gal būt yra įgimtas, nulemtas siekio pirmauti, juk paprastai nesame linkę lyginti savęs su prastesniais. Kaip ten bebūtų, pasistenkite būti tiesiog savimi, juk visos kitos vietos jau užimtos arba, kaip dar sakoma, jei būsite kažkuo kitu, tai kas tada bus jumis?

2. Nustokite save kritikuoti

Pasitaiko žmonių kurie turi įprotį nuolat save vis dėl kažko kritikuoti. „Taip galėjo nutikti tik man!”, „Aš visada vėluoju” ir t. t. Suprantama, jog to pasekmė – neigiamas savęs vaizdas apskritai. Pasistenkite susilaikyti nuo tokių priekaištų ir net negalvoti panašiai arba, bent jau, tą kritiką kažkaip mažinkite, ribokite.

3. Atleiskite ir pamirškite

Nėra jokio reikalo švaistyti savo laiką ir jėgas nuolat mąstant apie savo praeities klaidas. tai jau praėjo ir panašios mintys tik trukdo jums išgyventi pilnavertę dabartį. Mes visi klystam, net jei stengiamės iš visų jėgų, tokia tiesa. Išties yra visai nedaug dalykų kuriuos mes tikrai galime kontroliuoti. Perkelkite savo galvojimo akcentą į pasiekimus, kas pasitarnavo sėkmei. Tiesiog atleiskite sau ir eikite toliau.

4. Bendraukite su teigiamai nusiteikusiais ir savimi pasitikinčiais žmonėmis

Pasitikintis savimi žmogus save myli ir ši meilė sklinda toliau, į tokį santykį su savimi kviesdama ir aplinkinius: toks savimi pasitikinčio žmogaus pavyzdys yra puikus įkvėpimo ir teigiamų nuostatų į save puoselėjimo šaltinis. Stenkitės bendrauti su pilnaverčiais, optimistiškai nusiteikusiais žmonėmis. Surūgę žmonės neišvengiamai užkrės tuo ir jus. Pesimizmas slopina naujų pradėjimų daigus, kas palaipsniui žmones paverčia tiesiog nevykėliais.

5. Pasinerkite į tai ką jūs mėgstate

Nėra paprasta jaustis gerai, jei dienų dienas leidžiate darbe, kurio jūs neapkenčiate. Tvirtas savigarbos jausmas yra nepajudinamas, kai esate užsiėmę mėgiama veikla — nes jeigu jums patinka tai, ką jūs darote, jums tai pavyksta puikiai. Jei nenorite mesti darbo, tai bent laisvu laiku atsidėkite išskirtinai savo mėgiamoms veikloms.

6. Būkite ištikimi sau

Gyvenkite savo nuosavą gyvenimą. Sekdami kitų įvardintais idealais, vertybėmis, jūs niekada nesugebėsite išties vertinti savęs teigiamai. Mėginant vaikščioti svetimų batų pora neišvengiamai bus nuospaudos. Nelaukite pritarimo iš aplinkinių, o darykite tiesiog tai, ką manote esant reikalinga.

7. Kalbėkite tvirtai ir pasitikėdami

Žodžiai turi milžinišką galią ir tampa ypač svariu argumentu vertinat asmenį. Nesišvaistykite pažadais, venkite atkirsti aštriai, nepataikaukite, kalbėkite ramiai ir pasitikinčiai — aplinkiniai pradės jus vertinti visiškai kitaip.

8. Sudarykite savo pasiekimų sąrašą. Rašykite dienoraštį, fiksuokite jame visus kiekvienos dienos pasiekimus bei laimėjimus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.