Padovanokite sau laiko
0 (0)

laikas

Daugelis nelaimių atsitinka todėl, kad kas nors mano neturįs laiko. Automobilio vairuotojas nori sutaupyti porą sekundžių, lenkia netinkamoje vietoje ir patiria avariją. Arba žmogus nori pasivyti autobusą, suklumpa ir trenkiasi į šaligatvį. Net ir tada, kai nelaimė atsitinka, karštligiškai skubama viską padaryti keliomis sekundėmis greičiau, užsnūstama ir dar labiau susergama. 

Todėl pasiūlymas: rytoj pasidovanokite sau ketvirtį valandos. Jums tereiks penkiolika minučių vėliau sugrįžti. Tas 15 minučių suskirstykite mažomis dalimis. Kažkas iš šoninio kelio nori įsukti į pagrindinį – praleiskite tą automobilį. Pažvelkite į laikrodį. Jūs sugaišite… 30 sekundžių. Vadinasi, dar turite keturiolika su puse minutės. Parduotuvėje už jūsų eilėje stovintis žmogus perka tik butelį mineralinio ir kepeninės dešros. Leiskite jam nusipirkti pirma jūsų. Tai jums kainuos maždaug 40 sekundžių, bet už tai žmogus jums nuoširdžiai padėkos.

Ir taip toliau. Pamatysite, jog ketvirčio valandos užteks ilgam. Laiko skirtumas tarp karštligiškai sekundes skaičiuojančio ir to, kuris kilniaširdiškai dovanoja laiką, per dieną siekia maždaug dešimt minučių. Netikite?

Werner Tiki Küstenmacher | „100 priežasčių, dėl ko verta gyventi”. Vilnius: Almalittera, 2005, 11-12 p.
Foto: Jessica Wy

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.