Pažiūrėsiu, kas toliau :-)
0 (0)

Iliustracija: 3888952 / Pixabay

Gyvenimo kelionėj lengva ir smagu lėkti šėliojant su nuostabia kompanija, tačiau ateina laikas atsisveikinti. Vienam keliaut nesmagu, nes visus sprendimus: ėjimo tempą, kryptį ir pobūdį, turėsi padaryti pats. Suvoki, jog atsakomybė už juos guls tik ant tavo pečių. Ar ta atsakomybės baimė pagrįsta? Juk suvokiama, kad ir į kurią pusę pasuktum, kokiu greičiu bekeliautum, kažkur vis tiek nueisi. Tai ar yra skirtumas, kur – į dešinę ar į kairę? Iš kur mes žinome, kuri kryptis bus mums įdomesnė ir naudingesnė? Ar mes žinome kada nors, kas mūsų laukia už minutės? Ar tikrai patys  dėliojame gyvenimo siužetą? pasiruošus netikėtumams, susigalvojau žaist gyvenimo žaidimą, kuris vadinasi ,,Pažiūrėsiu, kas toliau” :-)

Kai vakar išlydėjau draugus, su kuriais nesinori išsiskirti, į mano širdį net nesibeldęs įsibrovė liūdesys. Dažnai liūdesio nelaukiu pas save, o vakar nutariau pažaisti su juo savo žaidimą. Pamačiau, jog dar gajus įsitikinimas, kad jaučiuosi gerai, kai nebūna liūdna. Nutariau, jog liūdesys gali tapti įdomiu pašnekovu. Aš pabandžiau su juo pasišnekėti (gal tai ir keistokai skamba, bet jis tikrai bendrauja). Vakar jis man padėjo susivokti, jog reakciją į atsisveikinimą renkuosi aš pati, tereikia tiesiog nuoširdžiai paklausti savęs: ,,O kaip jaučiuosi iš tikrųjų?” Mano širdis buvo pilna pilnutėlė laimės, meilės, džiaugsmo ir gėrio. Taigi, ateina laikas, kai pasisotini tiek, kiek reikia, o per prievartą jei dar grūsi į save, gali ir apsibloginti (juk to tikrai nesinorėtų). Ir netikėtai tvokstelėjo nuostabus susivokimas, jog pilno nebeįmanoma papilninti.

Gyvenimas – žaidimas, kurio taisyklės labai paprastos, išmetęs kauliukus eisi kelis žingsnius į priekį arba atgal. Ar galime pykti ant savęs ir kitų, jog patys taip išmetėm gyvenimo žaidimo kauliuką? Supratus, jog yra taip, kaip yra, ir kitaip nebus, nebelieka kaltinimų ir savigraužos. Tereikia nuspręsti pažiūrėti, kas toliau ir tęsti žaidimą :-)

Gyvenimas paprastas ir nuostabus! :-) Apie tai trumpametražis filmas:

Valdemara Butkevičienė | pokyciudinamika.lt
Asmenybės ugdymo lektorė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.